E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ποιος είναι ο Έλληνας που πήγε να κλέψει την ακουαρέλα του Νταλί

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013



Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν στη Νέα Υόρκη τον Ελληνα Φοίβο Ισταυρίογλου που κατηγορείται για την κλοπή ακουαρέλας του Σαλβαδόρ Νταλί σε γκαλερί της Νέας Υόρκης τον περασμένο Ιούνιο, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς. Ποιος είναι όμως ο 29χρονος;
Ο Φοίβος Ισταυρίογλου, 29 ετών, συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου έφθασε ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση γκαλερίστα του Μανχάταν, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός.
Η μικρή ακουαρέλα «Cartel del Don Juan Tenorio» που δημιουργήθηκε το 1949 από τον Ισπανό σουρεαλιστή ζωγράφο περιλαμβανόταν σε έκθεση της γκαλερί “Venus Over Manhattan” κοντά στο Σέντραλ Παρκ, στο Απερ Ιστ Σάιντ.
Ο πίνακας, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 150.000 δολάρια, εκλάπη μέρα μεσημέρι και ο κλέφτης κατόρθωσε να μην γίνει αντιληπτός.
Εικόνες του υπόπτου ωστόσο προερχόμενες από κάμερες ασφαλείας του χώρου κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ.
Έκτοτε, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα με βάση τις εικόνες αυτές τις οποίες παρέβαλαν με άλλες εικόνες από κλοπή στο σουπερμάρκετ Whole Foods του Μανχάταν, η οποία και τους οδήγησε στον ύποπτο.
«Αφού οι εικόνες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως στη γκαλερί από την Ελλάδα. Μία εις βάθος έρευνα οδήγησε στη σύλληψη και την απαγγελία κατηγορίας κατά του υπόπτου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σάιρους Βανς.
Ποιος είναι ο Φοίβος Ισταυρίογλου
Ο Φοίβος Ισταυρίογλου προέρχεται από εύπορη οικογένεια των Αθηνών που ασχολείται με την εμπορία μηχανημάτων. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Σμύρνης και πέρασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και σπούδασε στο τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο νεαρός συνέχισε τις σπουδές του στο –όχι και τόσο top- πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου και μετά από λίγη διασκέδαση στην Βρετανική πρωτεύουσα, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις και τον τύπο.  Διακρινόταν πάντα για τα πολύ ακριβά του γούστα, τα κοστούμια του και την πολύ προσεγμένη εμφάνιση του καθώς και για την επιμέλεια του για την υγιεινή διατροφή και την γυμναστική. Είχε μάλιστα φωτογραφηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στην στήλη Naked City του free press της Αθήνας Lifo δείχνοντας το αρχαιοελληνικό σώμα του. Ούτως ή άλλως, γυμναζόταν φανατικά στο γυμναστήριο Holmes, φορούσε πάντοτε τα ακριβότερα ρολόγια και χειροποίητα γυαλιά ηλίου, καθώς και πολυτελή sportswear και ακριβά sur-mesure κασμιρένια κοστούμια.
Για ένα διάστημα εργάστηκε ως editor στην ελληνική έκδοση του περιοδικού Officiel, αλλά και την ελληνική έκδοση του περιοδικού Vogue της Έλενας-Λυμπέρη Μακρή. Είχε πάρα πολύ καλές γνώσεις όσον αφορά την μόδα και ήταν τακτικότατος επισκέπτης τον επιδείξεων σε Παρίσι και Μιλάνο.
Ο Φοίβος Ισταυριογλου, καστανόξανθος με γαλανά μάτια, όμορφο πρόσωπο και ωραία κορμοστασιά, ήταν εντυπωσιακός και πολύ εξωστρεφής. «Εκμεταλλευόταν» την εξωτερική του εμφάνιση και ήταν γνωστός για το μεγάλο του ταλέντο να επικοινωνεί με τους ανθρώπους. Ο ίδιος το 2010 δήλωνε υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων με έδρα την Νέα Υόρκη, με αντικείμενο του να φέρνει σε επαφή μεγάλες κληρονόμους fashion icons, όπως η Daphne Guiness με Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων όπως ο Νίκος Κούλης. Ήταν άγνωστο βέβαια κατά πόσο οι γνωριμίες του ήταν πραγματικές ή ένα πολύ καλοφτιαγμένο story ενός Έλληνα «Κύριου Ρίπλει».
Ίσως και αυτό να ήταν το χαρτί του-η πειθώ του- όταν πριν από ενάμιση χρόνο, από την Αθήνα και τα ασαφή επαγγελματικά πλάνα, βρέθηκε στο Μιλάνο, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ένδυσης Moncler. Τα μπουφάν και τα είδη σκι που παράγει ο οίκος, είναι ορόσημα της πολυτέλειας. Τα μπουφάν περιέχουν πούπουλα χήνας και οι τιμές τους ξεκινούν από 700 ευρό και φτάνουν μέχρι και τα 2,500 ευρώ.
Ο Φοίβος Ισταυριόγλου, στην πολύ νεαρή ηλικία των 29χρονών βρέθηκε,  μετά από προσωπικό κάλεσμα του εκκεντρικού director του οίκου Moncler, Emannuelle Della Valle, να κρατά τα ηνία των δημοσίων σχέσεων του γαλλικού οίκου, μετά την ξαφνική αποχώρηση πενηντάχρονης ιταλίδας με τεράστια εμπειρία που βρισκόταν στην θέση αυτή για πολλά χρόνια.
Μέχρι πριν λίγες ημέρες ο 29χρονος δημοσιοσχετίστας απολάμβανε μαζί με σημαντικούς καλεσμένους όπως ο Bryan Ferry και η Olivia Palermo, υπέροχα γαλλικά πιάτα στο Beatrice Inn του Παρισιού, σε δείπνο της εταιρείας Moncler.
Τώρα το μέλλον του φαντάζει άχαρο και σίγουρα όχι γεμάτο πολυτέλεια.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger