E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η μεγαλύτερη φωλιά πτηνού στον κόσμο! (φώτο)

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο φωτογράφος Dillon Marsh από το Κέιπ Τάουν πέρασε τρεις μέρες στην έρημο Καλαχάρι προκειμένου να φωτογραφίσει τις τεράστιες φωλιές που κατασκευάζουν τα πτηνά-υφαντές ή πτηνά-αρχιτέκτονες (weaver birds).

Eντυπωσιακές σε μέγεθος και σχεδιασμό, οι φωλιές αυτές αποτελούν τις μεγαλύτερες στον κόσμο αλλά και τις πλέον ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες και στο χρόνο. Μοιάζουν με τεράστιες θημωνιές πάνω σε στύλους και δέντρα, μερικές από τις οποίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και 10 μέτρα ύψος, ενώ μπορούν να «στεγάσουν» πάνω από 100 ζευγάρια πτηνών. 

Αποτελούνται από κλαδιά, άγρια χόρτα και άλλα φυσικά υλικά που μεταφέρουν τα πτηνά από το περιβάλλον, ενώ διακρίνονται για την ιδανική θερμοκρασία που υπάρχει στο εσωτερικό τους σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον. Τα πουλιά-υφαντές είναι γνωστά για την ικανότητά τους στο σχεδιασμό της φωλιάς αλλά και για την εντυπωσιακή… αρχιτεκτονική προσέγγιση της κατασκευής, δημιουργώντας τις πλέον εντυπωσιακές φωλιές στον κόσμο των πτηνών.

Η κατασκευή τους μπορει να διαρκέσει αρκετά χρόνια, ενώ αρκετές φορές αποκτούν τεράστιο μέγεθος, όπως αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Σχετικές φωτογραφίες:








Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger