E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τροφές για μεγαλύτερη απόλαυση του ...σ$ ξ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013



Η δραστήρια ερωτική ζωή κάνει καλό στην καρδιά, στην μνήμη και στο ανοσοποιητικό σύστημα και – όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο – μπορείτε να τονώσετε την δική σας πίνοντας καφέ και τρώγοντας φιστίκια!

Η καλή ερωτική ζωή όχι μόνον σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε νεώτεροι, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Αυτός είναι ο ισχυρισμός ενός νέου βιβλίου που τιτλοφορείται «Πιο νέοι και πιο σέξι» και το υπογράφει ο δρ Έρικ Μπρέιβερμαν (Erik Breiverman), ειδικός σε θέματα αντιγήρανσης από τις ΗΠΑ.
Ο δρ Μπρέιβερμαν, που είναι επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κολέγιο Weill Cornell του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης, λέει στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι το σεξ αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών, παρατείνοντας έτσι την νιότη. Επιπλέον, διεγείρει τον μεταβολισμό, την εγκεφαλική λειτουργία, την καρδιολογική υγεία και την ευρωστία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Και αν η ερωτική σας ζωή βρίσκεται σε… λανθάνουσα κατάσταση, δεν συντρέχει λόγος απελπισίας, διαβεβαιώνει. Είτε είστε 30 είτε 100, ο συνδυασμός προσεγμένης διατροφής, συμπληρωμάτων και ορισμένων «φυσικών» ορμονών μπορεί να αποκαταστήσει τη λίμπιντό σας και να ωφελήσει την υγεία σας.
Ο δρ Μπρέιβερμαν γράφει ότι πολλά σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη διατροφή.
Η κατανάλωση καφέ, λ.χ., μπορεί να τονώσει την φθίνουσα λίμπιντο, ενώ λίγα φιστίκια ως σνακ μπορούν να αυξήσουν την ερωτική διέγερση. Το καφέ ρύζι εξάλλου μπορεί να μετατρέψει σε… ηφαίστειο μια ψυχρή γυναίκα, ενώ τα αβοκάντο αυξάνουν την ικανότητα να αποκομίζει κανείς ικανοποίηση από το σεξ.



Τα οφέλη στην υγεία
Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του σεξ στην υγεία; Μεταξύ αυτών που παραθέτει ο δρ Μπρέιβερμαν συμπεριλαμβάνονται πιο γεροί μυς και οστά – ως φαίνεται, η υγιής ερωτική επιθυμία βοηθεί το δέρμα να παράγει περισσότερη βιταμίνη D όταν εκτίθεται στον ήλιο, και η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την μυοσκελετική υγεία.
Το σεξ διεγείρει επίσης την παραγωγή της «ορμόνης της αγάπης», της οξυτοκίνης, η οποία βοηθεί τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλά και διατηρεί την μνήμη-ξυράφι.
Ο δρ Μπρέιβερμαν παραθέτει επίσης μία μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Κουήνς, στο Μπέλφαστ, και έδειξε ότι το σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνει κατά το ήμισυ τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού στους άντρες.
Οι οργασμοί, εξάλλου, πιστεύεται ότι καταπολεμούν τις λοιμώξεις, καθώς αυξάνουν έως 20% τον αριθμό των κυττάρων που καταπολεμούν ιούς και βακτήρια. Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, το τακτικό σεξ αυξάνει επίσης τα επίπεδα ενός αντισώματος απαραίτητου για την προστασία από τους ιούς της γρίπης και του κρυολογήματος.
Επιπλέον, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα σε μεγάλη ηλικία, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες που έχουν οι άνδρες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη.
Όλ’ αυτά όμως μπορεί να ηχούν πολύ βαρετά σε όσους δεν έχουν ικανοποιητική ερωτική ζωή. Συνήθως αυτό αποδίδεται στο ότι τους κούρασε η μόνιμη σχέση τους ή στο ότι έχουν τα «ψυχολογικά» τους. Ο δρ Μπρέιβερμαν, όμως, υποστηρίζει ότι το αληθινό τους πρόβλημα είναι η βιολογική γήρανση.
Η γήρανση αυτή εν μέρει οφείλεται στην ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων, που είναι πολύ συνηθισμένη μετά τα 40. Τα καρδιολογικά και τα νεφρολογικά προβλήματα λ.χ. μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία, ενώ ο διαβήτης μπορεί να ελαττώσει την ερωτική επιθυμία και διέγερση επειδή πλήττει ευαίσθητα νεύρα του σώματος.
Η λήψη φαρμάκων, από αντικαταθλιπτικά έως φάρμακα για την πίεση, επίσης μπορεί να ασκήσει κάποια αρνητική επίδραση.
Και μετά είναι η κλιμακτήριος, ένας από τους «μεγαλύτερους εχθρούς της υγιούς ερωτικής ζωής», κατά τον δρα Μπρέιβερμαν. Είτε αφορά τη γυναίκα, είτε τον άντρα, η κλιμακτήριος συνοδεύεται από μείωση των επιπέδων των ορμονών του φύλου, με συνέπεια να πλήττεται η ερωτική επιθυμία και λειτουργία.

Ο εγκέφαλος
«Η υγιής σεξουαλική λειτουργία, όμως, εξαρτάται και από το πώς αντιδρά ο εγκέφαλος στα μηνύματα που δέχεται από το σώμα», προσθέτει ο δρ Μπρέιβερμαν.
Όταν ο εγκέφαλος λειτουργεί τέλεια, οι χημικές ουσίες του παράγονται και διανέμονται με ιδανικό τρόπο. Η μειωμένη ερωτική επιθυμία μπορεί να αποτελεί την πρώτη ένδειξη πως υπάρχει πρόβλημα με μία από τις τέσσερις βασικές χημικές ουσίες του.

Οι ουσίες αυτές είναι η ντοπαμίνη, η ακετυλοχολίνη, η GABA και η σεροτονίνη. Η ανεπάρκεια σε οποιαδήποτε από αυτές, δημιουργεί συγκεκριμένο σεξουαλικό πρόβλημα.
Η ανεπάρκεια αυτή μπορεί να οφείλεται σε νόσο ή απλώς στο γήρας, εξηγεί ο δρ Μπρέιβερμαν. Και προσθέτει πως αναλόγως με το πρόβλημα και την ουσία από την οποία πηγάζει, υπάρχουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις στη διατροφή, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν – το ίδιο και κάποια διατροφικά συμπληρώματα, τα οποία όμως δεν πρέπει να πάρετε πριν συμβουλευθείτε τον γιατρό σας, ιδίως εάν πάσχετε από κάποιο νόσημα.
Να λοιπόν τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε…

Μειωμένη ερωτική επιθυμία
Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ντοπαμίνης. Τα τρόφιμα που διεγείρουν την παραγωγή της είναι τα πρωτεϊνούχα, δηλαδή το κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά και το φύτρο του σταριού. Θα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες κάθε ένα από τα τρία κύρια γεύματα της ημέρας.

Την παραγωγή της μπορεί επίσης να τονώσουν ο βασιλικός, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, οι καυτερές πιπεριές, το μάραθο, το σκόρδο, η πιπερόριζα, το δεντρολίβανο, το κύμινο, το σουσάμι, ο καφές και το τσάι.
Όσον αφορά τα συμπληρώματα, αυτά που μπορεί να βοηθήσουν είναι το φολικό οξύ, το ginseng, η θειαμίνη και ο ψευδάργυρος.

Μειωμένη ερωτική διέγερση
Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ακετυλοχολίνης. Συκώτι, αυγά, φύτρο σταριού, αράπικα φιστίκια, αμύγδαλα, μπρόκολο, λάχανο, βασιλικός, κύμινο, μέντα, φασκόμηλο, θυμάρι και κουρκούμη μπορεί να βοηθήσουν. Το ίδιο και τα συμπληρώματα χολίνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Άγχος για το σ&ξ
Η μειωμένη παραγωγή της ουσίας GABA αυξάνει το άγχος και ο πάσχων δεν μπορεί να χαλαρώσει για να απολαύσει το σεξ. Μπορεί να σας βοηθήσουν τα πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα (καφέ ρύζι, δημητριακά ολικής αλέσεως, πατάτες), το μπρόκολο, το σπανάκι, οι φακές, οι μπανάνες, τα εσπεριδοειδή, το αγριοκύμινο, το κάρδαμο, η κανέλα, το γαρίφαλο, ο κόλιαντρος, η λουϊζα, η ρίγανη, η πάπρικα, οι σπόροι παπαρούνας, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το χαμομήλι, το ρόφημα λεμονιού και ένα-δύο ποτηράκια κρασί την ημέρα.
Από τα συμπληρώματα, χρήσιμα μπορεί να είναι το μαγνήσιο και η βιταμίνη Β6.

Κακή ψυχική διάθεση
Η έλλειψη σεροτονίνης μπορεί να προκαλέσει αίσθημα δυστυχίας και μελαγχολίας, καθιστώντας έτσι το σεξ απαγορευτικό. Μπορεί να βοηθήσουν το χοιρινό, το αβοκάντο, το κόττατζ τσηζ, η πάπια, τα αυγά, το φύτρο του σταριού, η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, η σοκολάτα, ο άνηθος, η ματζουράνα, το μοσχοκάρυδο, η μέντα, το φυτό κρόκος, ο δυόσμος και το κουρκούμη.
Μαγνήσιο και βιταμίνη D επίσης μπορεί να σας ωφελήσουν.

Τα καλύτερα αφροδισιακά
Σπαράγγια. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία διεγείρει την παραγωγή των ορμονών που είναι απαραίτητες για μια δραστήρια σεξουαλική ζωή

Μπανάνες. Περιέχουν το ένζυμο βρομελίνη, το οποίο πιστεύεται ότι βελτιώνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών. Είναι επίσης καλή πηγή καλίου και ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2), που αυξάνουν την ενεργητικότητα.
Λάχανο. Περιέχει ουσίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και έτσι την αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.
Σέλερι. Περιέχει ανδοστερόνη, μια ανδρική ορμόνη που πιστεύεται ότι διεγείρει ερωτικά τις γυναίκες.
Άγρια γλυκοπατάτα. Περιέχει χημικές ουσίες που αυξάνουν την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων.
Σύκα. Αυξάνουν την λίμπιντο και βελτιώνουν την σεξουαλική αντοχή, επειδή είναι πλούσια σε αμινοξέα – τους θεμέλιους λίθους των πρωτεϊνών που είναι απαραίτητες στον εγκέφαλο για την παραγωγή της χημικής ουσίας ντοπαμίνη.
Στρείδια. Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης (είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ερωτική επιθυμία και στην στύση). Περιέχουν επίσης ντοπαμίνη.
Φύκια. Περιέχουν ασβέστιο, ιώδιο και σίδηρο, που πιστεύεται ότι τονώνουν την ερωτική επιθυμία

http://fe-mail.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger