E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ζωγραφιζει πορτραιτα χρησιμοποιωντας... μικροσκοπικους ανθρωπους!

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012



Μια ομάδα ανθρώπων σχηματίζει τη φιγούρα του απόλυτου συμβόλου του σεξ και ο Αλαν Γκρεγκ κερδίσει αμέσως τον θαυμασμό εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο για την τέχνη του.
«Ημουν στο διαμέρισμα της μητέρας μου στην Αλαμπάμα και παρακολουθούσα τον κόσμο στην παραλία, από μπαλκόνι του έκτου ορόφου. Αρχισα να τραβάω φωτογραφίες και τότε παρατήρησα ότι σε μία από αυτές μια ομάδα ανθρώπων είχε σχηματίσει ένα μάτι. Τότε άρχισαν όλα»,, λέει ο 40χρονος καλλιτέχνης ο οποίος αρχικά έστησε ανθρώπινα πορτραίτα ενώ στη συνέχεια έφτιαχνε τους πίνακές του ζωγραφίζοντας διάσημα πρόσωπα του Χόλυγουντ με μικροσκοπικές φιγούρες ανθρώπων (παίζοντας κυρίως με τις σκιές τους)!
«Είναι μεγάλη επιβράβευση για μένα ως καλλιτέχνη να βλέπω τις αντιδράσεις του κόσμου στη δουλειά μου και κυρίως να βλέπω ότι το διασκεδάζουν και χαμογελούν αυθόρμητα», δηλώνει ο Αλαν Γκρεγκ ο οποίος έχει μια μικρή εμμονή με τη Μέριλιν Μονρόε ενώ εξαιρετικά είναι επίσης τα πορτραίτα του Ελβις Πρίσλεϊ, της Οντρεϊ Χέμπορν αλλά και ο πίνακας με το Αγαλμα της Ελευθερίας.
Οι περισσότεροι πίνακές του είναι ασπρόμαυροι -με εξαίρεση της Μονρόε και της Χέμπορν που έχουν κατακόκκινα χείλια- και κοστίζουν περίπου 35.000 ευρώ ο ένας.
Ο Καλιφορνέζος καλλιτέχνης αποκαλύπτει επίσης ότι η ζωή του άλλαξε όταν η οικογένειά του μετακόμισε στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί κατάλαβε πως θα ήταν ευτυχισμένος μονάχα εάν αφοσιωνόταν στις μεγάλες του αγάπες, την φωτογραφία και την ζωγραφική.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger