E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Reuters: Εξεταζουν νεο κουρεμα οι Ευρωπαιοι

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Reuters: Εξετάζουν νέο κούρεμα οι Ευρωπαίοι
 
Το πρακτορείο επικαλείται πληροφορίες αξιωματούχων της ευρωζώνης, σύμφωνα με τις οποίες το νέο κούρεμα θα είναι από 70 ως 100 δισ. ευρώ, προσβλέποντας στον να γίνει το χρέος βιώσιμο φτάνοντας στο 100% του ΑΕΠ.

Οι πληροφορίες αυτές ακολούθησαν το δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, θα προτείνει τα μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών να εκταθούν σε τέσσερα χρόνια αντί για δύο.

Επιδιώκει την επιμήκυνση του προγράμματος λιτότητας με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους της χώρας και τις προοπτικές για επιστροφή στην ανάπτυξη, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η Ελλάδα πασχίζει να βρει περικοπές των δαπανών, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοστούν το 2013 και το 2014, με βάση την ισχύουσα συμφωνία διάσωσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά στις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις, όπως, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα ζητήσει μια παράταση δύο ετών στο πρόγραμμα προσαρμογής.

 
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger