E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Spiegel: Η χρεοκοπια μονη λυση για την Ελλαδα!

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012


Μια και μοναδική διέξοδο για την ελληνική κρίση δίνει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, και αυτή είναι η χρεοκοπία για να γίνει μια νέα αρχή.



Στο σκληρό άρθρο που δημοσιεύει το γνωστό γερμανικό περιοδικό, λίγες μόνο μέρες αφότου προέβλεπε το εντελώς αντίθετο (ότι η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση των 31 δισ.), γίνεται λόγος για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που επέβαλλαν η Άνγκελα Μέρκελ και οι σύμμαχοί της στην Ελλάδα. 

 «Εάν ο στόχος της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, τότε απέτυχαν. Το μόνο που κατάφεραν τα μέτρα λιτότητας ήταν να επιδεινώσουν την κρίση και να αυξήσουν το χρέος», επισημαίνει το άρθρο και συνεχίζει τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πλέον μόνο τη διέξοδο της χρεοκοπίας. Κι αυτό γιατί, ούτε η Ευρωζώνη ούτε το ΔΝΤ μπορούν να δώσουν νέα βοήθεια στη χώρα, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με ομολογία της αποτυχίας τους. 

Ουσιαστικά η Ελλάδα, κατά το γερμανικό περιοδικό, έχει μπει σε ένα ατέρμονο σπιράλ θανάτου που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία. Το άρθρο επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που είχαν προγραμματισθεί δεν υλοποιούνται και πλέον η Μέρκελ έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα τρίτο πακέτο στήριξης, δηλαδή περισσότερα χρήματα από τον γερμανικό Προϋπολογισμό αν δεχτεί το αίτημα του Αντώνη Σαμαρά για επιμήκυνση του προγράμματος κατά δύο χρόνια, ή εναλλακτικά να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, με δεδομένη την άρνηση των εταίρων της στην γερμανική κυβέρνηση να συναινέσουν σε ένα τέτοιο αίτημα.

Το Spiegel θεωρεί ότι η Μέρκελ πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς εκείνη επέμενε για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο πρώτοκούρεμα (PSI) και τη συνέχιση της σκληρής λιτότητας ως μόνης διεξόδου από την κρίση. Όμως η λιτότητα οδήγησε στην ύφεση και η ύφεση σε νέα σκληρότερα μέτρα λιτότητας με τη γερμανίδα καγκελάριο να αποδίδει πάντα την αποτυχία των μέτρων στην έλλειψη πολιτικής βούλησης από την Ελλάδα. Τώρα όμως που η πολιτική βούληση υπάρχει, η Άνγκελα Μέρκελ «δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον τρόπο ερμηνείας της κρίσης» και να συναινέσει σε επιμήκυνση. 

Οπότε η λύση, κατά το Spiegel, θα είναι η χρεοκοπία που θα έδινε στην Ελλάδα μια νέα αρχή, χωρίς χρέη, είτε εντός είτε εκτός του ευρώ...

http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger