E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

«Σ΄ αγαπω, μ' αγαπας αλλα… τι 'ναι αυτα που φορας;;;» Ποσο μπορεις να επεμβεις στη ζωη του αλλου...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012


Μετά το γνωστό πρώτο στάδιο της σχέσης (ραντεβού για ποτά και καφέδες, σινεμά και φαγητό μέσα σε μια φλου κατάσταση ως προς το αν είστε επισήμως ζευγάρι ή όχι), φτάσατε επιτέλους στο επόμενο στάδιο: ω ναι! Είστε ζευγάρι!
Κάτι το οποίο σημαίνει ότι πλέον υπάρχει αρκετό θάρρος και εξοικείωση ώστε να θέσεις σε εφαρμογή το πρότζεκτ βελτίωσης όλων όσων πιστεύεις ότι χρειάζονται επιδιορθώσεις στον άλλο, είτε αυτό είναι η εμφάνισή του, είτε η συμπεριφορά του, η μουσική που ακούει ή το σπίτι που μένει. Η θρυλική σκηνή από την ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», όπου ο μπουζουξής Φαίδων Γεωργίτσης κατέληξε να ξυρίσει το μουστάκι του για τον έρωτα της αριστοκράτισσας Ζωής Λάσκαρη, έγινε τόσο δημοφιλής, γιατί αναπαριστά μια διαχρονική αλήθεια: Όποιος αγαπάει, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να επέμβει στον άλλο, διακριτικά ή αυταρχικά, και να τον μεταμορφώσει όπως θα του άρεσε.
 
Ποιοι είναι πιο δεκτικοί σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις; Οι πιο ερωτοχτυπημένοι, φυσικά, αλλά ας μην παραβλέπουμε τον ρόλο που παίζει το ζώδιο του καθενός. Ας τα δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά, αφού πρώτα ξαναθυμηθούμε εκείνο το αθάνατο «Αυτή μέχρι και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις».
 
 
Πώς λοιπόν θα αντιδράσει στην «ανάπλαση» ένας…
 
ΚΡΙΟΣ
«Αλλαγή»! Ω, τι όμορφα που ηχεί στα αυτιά του Κριού αυτή η λέξη. Πραγματικά εξαιρετική, ελπιδοφόρα, γεμάτη ομορφιές είναι αυτή η ιδέα της αλλαγής! Με μία προϋπόθεση: να παραμείνει ιδέα. Καλές ακούγονται οι αλλαγές, αλλά κάθε προσπάθειά σου να προτείνεις κάτι διαφορετικό πέφτει επάνω σε έναν τοίχο απόρριψης και αμφισβήτησης των ιδεών σου. Μην απελπίζεσαι όμως. Υπάρχει κόλπο! Πέρασέ του την πρότασή σου με έξυπνο τρόπο ώστε να τον κάνεις να πιστέψει ότι ήταν δική του ιδέα. Άμα του μπει στο μυαλό η ιδέα θα την πραγματοποιήσει. Ίσως βέβαια να το κάνει ελαφρώς διαφοροποιημένα με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.
 
ΤΑΥΡΟΣ
Οι αλλαγές είναι κόκκινο πανί για τον Ταύρο, ιδίως εάν προσπαθούν να του τις επιβάλλουν άλλοι. Το να προτείνεις στον λάτρη της σταθερότητας και της ρουτίνας Ταύρο να κάνει κάθε είδους αλλαγή είναι σα να λες στον Μιχάλη Ζαμπίδη να περνάει τα βράδια του παρακολουθώντας τα μπαλέτα Μπολσόι. Απλά ξέχνα το! Συν τοις άλλοις, παίζει και να προσβληθεί με την πρότασή σου, δεδομένου του ότι έχει εμπιστοσύνη στην αισθητική του (άλλωστε τον κυβερνά η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς) οπότε δεν μπορείς να έρχεσαι εσύ και να του την θέτεις υπό αμφισβήτηση. Άρα δυστυχώς θα πρέπει να εγκαταλείψεις το πρότζεκτ ανάπλασης και να δεχτείς τον Ταύρο ως έχει. Take it or leave it!
 
ΔΙΔΥΜΟΣ
Αλλαγή; Μέσα! Υπό έναν όρο: να πρόκειται για μια πρόταση που θα τον κάνει να δείχνει ακόμα πιο νεανικός, μοδάτος, καινοτόμος, φρέσκος και ξεχωριστός. Μην τυχόν πας και του πεις να μετατρέψει οτιδήποτε πάνω του, γύρω του ή μέσα του σε κάτι πιο «κλασικό», το 'χασες το παιχνίδι. Θα μπορούσες λοιπόν να κλείνεις κάθε σου πρόταση με τη φράση «.κάτι τέτοιο θα σε έκανε να δείχνεις 100% μέσα στα πράγματα» ή να ξεκινάς με «Ξέρεις τι θα σε έκανε να δείχνεις ακόμα πιο trendy;» Το νου σου όμως. Για κανένα μα κανένα λόγο μην του πεις κάτι που να περιλαμβάνει τη φράση «για να ταιριάζει περισσότερο στην ηλικία σου». Για τον Δίδυμο δεν υπάρχει ηλικία!
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ωωωω, αυτό είναι τόσο μα τόσο ρομαντικό εκ μέρους σου! Βελτιώσεις, αλλαγές, προτάσεις είναι όλα δεκτά, φτάνει να καταφέρεις να του αποδείξεις δύο σημεία-κλειδιά: πρώτον, ότι δεν το κάνεις επειδή τον θεωρείς κακόγουστο και δεύτερον, ότι το κάνεις μόνο και μόνο από την μεγάλη σου αγάπη για εκείνον και για κανέναν άλλο λόγο. Φρόντισε λοιπόν να έχεις έξυπνες και διπλωματικές απαντήσεις στις γεμάτες παράπονο ερωτήσεις του επάνω στο γιατί προτείνεις τη συγκεκριμένη/ες αλλαγή/ές και οπλίσου με επιδεξιότητα διαπραγματευτή καταστάσεων ομηρίας. Μην ξεχνάς ότι αν δεν τον πείσεις για τις αγνές σου προθέσεις, η βόμβα έχω-παρεξηγηθεί-και-έχω- μούτρα-μέχρι-το-πάτωμα θα σκάσει κατευθείαν επάνω σου.
 
ΛΕΩΝ
Έχεις προτάσεις για αλλαγή για τον Λέοντα; Καμία αντίρρηση, άλλωστε η θέληση για βελτίωση βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χαρακτηριστικών του. Μην παίρνεις φόρα όμως, δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Πρώτα θα κάνεις έρευνα αγοράς, σε ρούχα, είδη σπιτιού και κουρέματα, κόβοντας αμέτρητες σελίδες περιοδικών, έπειτα θα του τα παρουσιάσεις με πειθώ, φροντίζοντας να διαθέτεις βάσιμα επιχειρήματα επάνω στο γιατί τα προτείνεις, και στο τέλος εκείνος απλά θα τα απορρίπτει, αφήνοντάς σε να ψάχνεις από την αρχή. Πες όμως αλήθεια, έχεις χρόνο, διάθεση και ενέργεια να μπεις σε μια τόσο μάταιη διαδικασία;
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Πώς είπατε; Ορίστε; Συγνώμη κύριε/κυρία ποιος είστε, που νομίζετε ότι μπορείτε να έρχεστε και να κάνετε υποδείξεις σε έναν Παρθένο; Πιστέψατε ότι η εμφάνιση, το σπίτι, η μουσική, το αυτοκίνητο, οι φίλοι, η δουλειά, οτιδήποτε εν πάση περιπτώσει απαρτίζει τον ίδιο και τη ζωή του βρίσκεται εδώ τυχαία και δεν είναι αποτέλεσμα έρευνας και σχεδιασμού; Από πού και πού θεωρήσατε ότι έτσι απλά θα τα αμφισβητήσετε και θα αλλάξετε οτιδήποτε; Βελτιώσεις και αλλαγές; Ακούς εκεί! Μία είναι η απάντηση για εσάς, έχει τρία γράμματα και υπάρχει και εθνική επέτειος γι' αυτή: Ο-Χ-Ι!!!
 
ΖΥΓΟΣ
Σε ό,τι αφορά τον Ζυγό και τις προτάσεις για αλλαγές και βελτιώσεις σε πράγματα στη ζωή του έχεις ελπίδες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις άρτια επαγγελματική κατάρτιση επάνω σε μόδα, διακόσμηση, styling, κομμωτική κτλ, διαφορετικά θα σταθεί αδύνατο να ανταγωνιστείς την υψηλή αισθητική του Ζυγού. Ωστόσο υπάρχουν πολλές πιθανότητες, μετά από τις αρχικές ενστάσεις και διαπραγματεύσεις, να σου κάνει το χατίρι για να αποφύγει το να σε κακοκαρδίσει ή να συγκρουστεί μαζί σου. Και πάνω που θα έχεις χαρεί ότι τα κατάφερες, να δεις μετά από μερικούς μήνες ό,τι ήταν εκείνο που νόμιζες ότι είχες επιτυχώς εκδιώξει και δια παντός αποβάλλει, να εμφανίζεται και πάλι δειλά-δειλά στο προσκήνιο.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Για τον Σκορπιό το concept «ανάπλαση» θα είναι κάτι που θα του φανεί πολύ ενδιαφέρον και θα ασχοληθεί ενεργά με αυτό. Η αρχική σου χαρά όμως σύντομα θα αντικατασταθεί από εκνευρισμό, καθώς θα διαπιστώνεις κατά τη διαδικασία ότι ο Σκορπιός δεν είναι «εύκολος πελάτης». Θα σε αμφισβητεί διαρκώς, θα απορρίπτει τις ιδέες σου, θα σε ειρωνεύεται και δεν θα χάνει ευκαιρία να κάνει μειωτικά σχόλια για το γούστο σου. Αν η ψυχοσύνθεσή σου το αντέχει δοκίμασέ το. Όμως, ακόμα κι αν καταφέρεις τελικά να του περάσεις αυτό που θέλεις, στο τέλος θα σε κάνει να ευχόσουν να μην είχες παρέμβει εξαρχής, μιας και για οτιδήποτε πάει στραβά με αυτή την αλλαγή θα είσαι εσύ ο μοναδικός υπαίτιος στα μάτια του.
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι στον Τοξότη, έχεις πολύ καλές πιθανότητες να το καταφέρεις, εάν πρόκειται για το σπίτι του. Ο λόγος; Δεν μένει ποτέ εκεί αρκετή ώρα για να το προσέξει. Κατά τα άλλα, οποιαδήποτε άλλη πρόταση ή παρέμβαση θα εισπραχθεί από τον Τοξότη ως κατάφορη επέμβαση στην προσωπικότητά του. Το πιθανότερο σενάριο είναι να δεχτεί αρχικώς, μετά να αναβάλει διαρκώς την πραγματοποίηση των αλλαγών και, όταν τελικά φτάσει ο κόμπος στο χτένι, να τις πραγματοποιήσει, φροντίζοντας όμως εν καιρώ να επαναφέρει τα πάντα με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς στην πρότερη μορφή και κατάστασή τους.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αν το έτερον σου ήμισυ είναι Αιγόκερως, τότε το σενάριο αντιστρέφεται: εκείνος είναι που σε τρελαίνει στις υποδείξεις και τις προτάσεις, οπότε εάν ανάμεσα σε όλες αυτές τις προτροπές του για αναδιαμορφώσεις βρεις χώρο να αντιπροτείνεις κάτι για εκείνον, το αποτέλεσμα είναι λίγο ως πολύ ένα: no way! Ακόμα κι αν ήσασταν παντρεμένοι θα έβρισκες αδιέξοδα σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης, μιας και οτιδήποτε τέτοιο θεωρείται «καπέλωμα» από τον αγαπητό Αιγόκερω. Τώρα, εάν η τύχη είναι με το μέρος σου και η πρότασή σου του φανεί σωστή θα τη δεις να υλοποιείται, αλλά με περίσσια διακριτικότητα, καθώς δεν θα θελήσει ποτέ μα ποτέ να παραδεχτεί οικειοθελώς ότι το έκανε επειδή του το είπες εσύ.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι ιδιαίτερες, καινοτόμες και προοδευτικές απόψεις του Υδροχόου περί εμφάνισης, συμπεριφοράς, σπιτιού, τρόπου ζωής τον κάνουν δύσκολο αντίπαλο. Η ελπίδα σου για αλλαγές ωστόσο δεν είναι χαμένη υπόθεση, αφού εάν δει ότι η πρότασή σου για βελτίωση είναι κάτι που του αρέσει και τον πάει μπροστά, θα το αποδεχτεί χωρίς να αισθανθεί ότι τον πατρονάρεις. Να ξέρεις πάντως ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι ιδιαιτέρως εύκολο, μιας και ο πρωτοπόρος Υδροχόος συνήθως έχει κατασταλάξει σε ιδέες, απόψεις και συμπεριφορές χάρη στη δική του ιδιοσυγκρασία και σπανίως μετά από καθοδήγηση των τριγύρω.
 
ΙΧΘΕΙΣ
Ο Ιχθύς αρχικά θα προσπαθήσει να σουλουπώσει πρώτος εσένα και μετά θα θέσεις εσύ σε εφαρμογή τη δική σου απόπειρα να κάνεις το ίδιο προς εκείνον. Η αρτιστίκ και γεμάτη πλούσιες εμπνεύσεις φύση του, σου δίνει μικρά περιθώρια για βελτιώσεις, ωστόσο εάν συμφωνήσει στις προτάσεις σου, θα τις πραγματοποιήσει με ευχαρίστηση. Μοναδική προϋπόθεση γι' αυτό είναι να βλέπει ότι κι εσύ αποδέχεσαι και πραγματοποιείς τις δικές του ιδέες. Προσοχή όμως, μην ξεχνάς ότι όλο αυτό εμπεριέχει κι ένα ρίσκο! Ο Ιχθύς δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει εναντίον σου το όπλο της γκρίνιας, για να σου τσακίσει τα νεύρα σε περίπτωση που η πρότασή σου τελικώς αποδειχθεί λανθασμένη. Αλήθεια, παίρνεις το ρίσκο;
 
Πηγή: Myastro.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger