E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ενας γιατρος και ενας μοναχος δολοφονησαν 37 παιδια με μορφινη και ηρεμιστικά

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012


Ενας γιατρός και ένας μοναχός με το παρατσούκλι «αδελφός Σύριγγας» φέρονται να ευθύνονται για το θάνατο 37 αγοριών που φιλοξενούνταν σε ένα καθολικό ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ολλανδία. Ολα τα παιδιά φαίνεται ότι έχασαν τη ζωή τους από τη λήψη υπερβολικής δόσης μορφίνης και ηρεμιστικών...

Τα 37 αγόρια, τα οποία έχασαν τη ζωή τους μεταξύ του 1952 και του 1954 37, το πιθανότερο είναι ότι έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας, ενώ βρίσκονταν υπό την επίβλεψη του αδελφού Αντρέας.

Σύμφωνα με μια έκθεση των αστυνομικών αρχών, έκτασης 182 σελίδων, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο μοναχός και ο γιατρός θα μπορούσαν να διωχθούν για φόνο εκ προμελέτης και εξ αμελείας. Οι δύο άνδρες, όμως, έχουν πεθάνει και τα εγκλήματα έχουν παραγραφεί.

Ο αδελφός Αντρέας, που πέθανε το 1996, ήταν υπεύθυνος για τη φαρμακευτική αγωγή των παιδιών στο παράρτημα Γκεράρντους, όπου είχαν φιλοξενηθεί τα 19 από τα 37 αγόρια. Εργαζόταν υπό την επίβλεψη του γιατρού Χους Φερστρέλεν αλλά δεν ήταν εκπαιδευμένος για νοσηλευτής. Σύμφωνα με την έκθεση χορηγούσε κυρίως υψηλές δόσεις μορφίνης και ηρεμιστικών.

Από την πλευρά του ο γιατρός, που πέθανε το 1982, έκρυψε τα γεγονότα από τους ανωτέρους του βεβαιώνοντας ότι τα παιδιά πέθαναν από φυσικά αίτια.

Οι ύποπτοι θάνατοι σταμάτησαν απότομα το 1954, όταν ο αδελφός Αντρέας μετατέθηκε σε άλλο ίδρυμα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η επισκοπή του Ρέρμοντ είχε ενημερωθεί για τους ύποπτους θανάτους το 1959 αλλά δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την τιμωρία του μοναχού.

Οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα τον Ιούνιο του 2011, αφού έλαβαν σχετικές πληροφορίες από την επιτροπή Ντίτμαν η οποία ερευνά υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς στην Ολλανδία.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger