E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Απιστευτο - Οι εξωγηινοι δεν αποτελουν καμια απειλη για την εκκλησια!

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012



Σενάρια συνωμοσίας μιλούν για μεγάλη κόντρα της Εκκλησίας με τους επιστήμονες που υποστήριζαν ότι υπάρχουν εξωγήινοι στον Γαλαξία μας, ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να είναι έργο Θεού. Νεότερες έρευνες ωστόσο αποδεικνύουν ότι ακόμη και εάν προσγειωθεί UFO στην αυλή μας, η πίστη μας στα Θεία δεν θα κλονιστεί.

«Η ανακάλυψη πως υπάρχει ζωή πέρα από την γη θα ταρακουνήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κυριαρχία του ανθρώπου στο σύμπαν αλλά πιθανότατα δεν θα απειλήσει τις οργανωμένες θρησκείες. Η πίστη στα Θεία θα παραμείνει ισχυρή ακόμη και εάν οι επιστήμονες αποδείξουν πως η γη δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος και πως οι οργανισμοί δεν δημιουργήθηκαν... σε επτά μέρες από ένα ανώτερο ον αλλά μέσα από εξέλιξη των ειδών που διήρκεσε δισεκατομμύρια χρόνια», λέει ο Νταγκ Βάκοχ, διευθυντής του Interstellar Message Composition στο SETI (Αναζήτηση Εξωγήινης Νοημοσύνης) της Καλιφόρνιας.

Στην πρόσφατη ομιλία του με θέμα «Η ανακάλυψη του ΕΤ θα καταστρέψει τις θρησκείες της γης;» εκτίμησε ότι η Αγία Γραφή, το Κοράνι και άλλα ιερά κείμενα των μεγάλων θρησκειών του κόσμου τονίζουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Θεού για την ανθρωπότητα και τη Γη.

«Έτσι, η ανακάλυψη εξωγήινων – αλλόκοτων οργανισμών στον Άρη, ας πούμε, ή σημάτων από έναν ευφυή πολιτισμό σε ένα άλλο ηλιακό σύστημα - μπορεί να φανεί απειλητική για τις θρησκείες επειδή... θα φανεί πως ο Θεός δεν ορίζει τα πάντα»..., σημειώνει ο επιστήμονας και καταλήγει «Όσες φορές ωστόσο κι αν έχουν αναφερθεί μαρτυρίες επίσκεψης εξωγήινων στη γη, τα... τείχη των ναών δεν ράγισαν. Τα παραδείγματα είναι χιλιάδες και παρότι ο κόσμος δείχνει κάθε φορά μεγάλο ενδιαφέρον, ούτε τρελαίνεται, ούτε την πίστη του χάνει. Ίσως τα γερά θεμέλια της θρησκείας είναι η εσωτερική ανάγκη των ανθρώπων να πιστέψουν σε μια ανώτερη μορφή που προστατεύει και συγχωρεί».


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger