E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

H κοιλάδα του φεγγαριού

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Υπάρχουν μέρη στη Γη που αν τα επισκεφτείς θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη; Φυσικά και υπάρχουν, άλλωστε μέσα από το dinfo σας έχουμε ήδη παρουσιάσει πολλά από αυτά (νησί Σοκότρα, Salar de Uyuni). Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε σε ακόμη ένα: Το Valle de la Luna ή Valley of the Moon ή αν προτιμάτε τη «κοιλάδα του φεγγαριού»

Γιατί ονομάστηκε έτσι είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς ρίχνοντας μόνο μια γρήγορη ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Άγονο μέρος, αφιλόξενο και γεμάτο με παράξενα, πολύχρωμα πετρώματα. Μοιάζει με σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ειδικά όταν πέφτει ο ήλιος πέρα από τον ορίζοντα, χρωματίζοντας τα σουρεαλιστικά σχήματα της κοιλάδας με μωβ, ροζ και κίτρινες αποχρώσεις.

Η κοιλάδα του φεγγαριού βρίσκεται 13 χιλιόμετρα δυτικά του San Pedro de Atacama, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Εκτός από τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς που σκαλίστηκαν από τον αέρα και το νερό υπάρχουν ακόμη ξηρές λίμνες, όπου η σύνθεση του άλατος τις έχει καλύψει με ένα λευκό απόκοσμο χρώμα.

Στην περιοχή υπάρχουν επίσης αρκετά σπήλαια που μορφολογικά δένουν με την «εξωγήινη» εικόνα. Όσο για βλάστηση.. η κοιλάδα είναι ένα από τα πιο ξηρά μέρη στον κόσμο αφού στα περισσότερα σημεία της έχει να βρέξει εκατοντάδες χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ διάλεξαν αυτή την περιοχή για να δοκιμάσουν το πρωτότυπο Mars rover πριν επιχειρήσουν να το στείλουν στο διάστημα. 








http://www.dinfo.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger