E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Αρκούδα-φάντασμα του Καναδά φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012



Ένας ζωντανός θρύλος κρύβεται στο Μεγάλο δάσος του Καναδά. Ένα πλάσμα σπάνιο και μυστηριώδες, που μέχρι πρόσφατα οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι ιστορίες που λέγονταν για αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αστικούς μύθους.



Ωστόσο ένας φωτογράφος κυνήγησε τον μύθο και κατάφερε το ακατόρθωτο: να φωτογραφήσει το «πνεύμα της αρκούδας» στο φυσικό του περιβάλλον.





Το Μεγάλο δάσος των αρκούδων στον Καναδά, αποτελεί το μεγαλύτερο άθικτο παράκτιο εύκρατο τροπικό δάσος του πλανήτη και ουσιαστικά είναι μία απάτητη λωρίδα γης που εκτείνεται 250 μίλια κατά μήκος των ακτών της Βρετανικής Κολομβίας (στον Δυτικό Καναδά), που φιλοξενεί τεράστιες εκτάσεις ελάτων και σπάνιων κόκκινων Κέδρων.

Τα δυνατά δέντρα εκτείνονται ψηλά πάνω από το δάσος που κρύβει μέσα του λύκους, βιζόν, τις τεράστιες αρκούδες γκρίζλι του Καναδά, και το λεγόμενο «πνεύμα της αρκούδας»: την εξαιρετικά σπάνια λευκή Kermode spirit.





Η αρκούδα αυτή είναι τόσο σπάνια ώστε παλιότερα οι κάτοικοι του Καναδά πίστευαν ότι η ύπαρξη της ήταν μόνο ένας μύθος, όπως το γιέτι και ο bigfoot. Ωστόσο όταν επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του ζώου, κατατάχτηκε σε ένα από τα σπανιότερα είδη του πλανήτη και ο (έστω κατά λάθος) πυροβολισμός ενός τέτοιου ζώου θεωρείται από την κυβέρνηση σοβαρό αδίκημα με πρόστιμο που φτάνει τα 100.000 δολάρια.

Ο Πολ Νίκλεν, είναι ο τυχερός φωτογράφος που κατάφερε να φωτογραφίσει την σπάνια αυτή αρκούδα στο φυσικό της βιότοπο. Και όπως λέει ο ίδιος, το ζώο αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, αφού έχουν απομείνει μόνο 200 άτομα και κινδυνεύει με εξαφάνιση περισσότερο κι από τα γιγάντια πάντα.





Επιστρέφοντας από το Μεγάλο Δάσος, ο Νίκλεν διηγήθηκε την απίστευτη ιστορία του:

«Κάθισα σε αυτό το δάσος για δύο μήνες, χωρίς ποτέ να δει ούτε μία και ένιωσα βαθιά απογοήτευση, τελικά θα έφευγα χωρίς να καταφέρω να αποτυπώσω την ύπαρξη της. Μετά από δύο μήνες αναζήτησης, κι ενώ ετοιμαζόμουν να εγκαταλείψω κάθε προσπάθεια, αυτό το απίστευτα μεγάλο άσπρο αρσενικό ήρθε μπροστά μου περίπου τρία μέτρα μακριά, άρπαξε ένα ψάρι και το έφαγε. Στη συνέχεια όλη τη μέρα πέρασε κάνοντας πραγματικότητα το παιδικό όνειρο μου, να περπατώ στο δάσος "συντροφιά" με αυτή την αρκούδα. Κατάφερα να φωτογραφίσω αυτό το πανέμορφο πλάσμα σε στιγμές της καθημερινής του ζωής στο δάσος. Ήταν μια μοναδική, εκπληκτική εμπειρία.»

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν το εντυπωσιακό «πνεύμα της αρκούδας», όπως το φωτογράφησε ο Νίκλεν.
πηγή: iefimerida.gr



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger