E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ξυπνησε το ηφαιστειο Mount Doom στη Νεα Ζηλανδια. Εκπληκτικες εικονες.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012





Η ηφαιστειακή τέφρα σηκώθηκε σε ύψος 1.600 μέτρων Το ηφαίστειο «Mount Doom» στο όρος Tongariro στη Νέα Ζηλανδία ξύπνησε, σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους της γύρω περιοχής. Ανάμεσα σε αυτούς που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ήταν και 90 μαθητές από το Napier που συνοδεύονταν από έξι γονείς και τέσσερις δασκάλους και οι οποίοι είχαν πάει στην περιοχή για εκπαιδευτική εκδρομή ακολουθώντας ένα μονοπάτι στο βουνό.

Η ηφαιστειακή τέφρα σηκώθηκε σε ύψος 1.600 μέτρων από τον κρατήρα Te Maari, ενώ η έντονη μυρωδιά θείου δυσκόλευε την αναπνοή.

«Ήμασταν σχεδόν δίπλα του όταν εξερράγη το ηφαίστειο. Ήταν εντυπωσιακό. Ήμασταν σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μακριά, δίπλα ακριβώς σε μια ταμπέλα που έλεγε ότι το σημείο που βρισκόμασταν ήταν εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Είδαμε πολλούς τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι» είπε η δασκάλα Lomi Schaumkel.

Η έκρηξη διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά. Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι ο συναγερμός στο όρος Tongariro είναι στο επίπεδο δύο, ενώ παρατηρείται «μικρή ηφαιστειακή δραστηριότητα».











Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger