E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Παιδια – σκλαβοι σε εναν κοσμο ντροπης…

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012


Οι συχνότατες πια περιπτώσεις κακοποίησης (κυρίως σεξουαλικής) παιδιών μας φέρνουν αντιμέτωπους με ένα πρόβλημα που όλο και διογκώνεται. Μόνο που ακόμα βλέπουμε τα… δέντρα και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πιο πίσω υπάρχει ένα τεράστιο δάσος ανθρώπινων ψυχών που εξαθλιώνονται καθημερινά και γίνονται βορά στις ορέξεις ανώμαλων ανθρωποειδών.
Οι αριθμοί και τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα είναι ανατριχιαστικά!
Δύο παιδιά εκτιμάται ότι πωλούνται σαν σκλάβοι κάθε λεπτό που περνάει. Από τα 27 εκατομμύρια σκλάβων που διακινούνται ετησίως στον κόσμο τα μισά είναι παιδιά, τα οποία «χρησιμοποιούνται» κυρίως ως εμπόρευμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Οι χρήσεις του ζωντανού εμπορεύματος; Πορνεία, πορνογραφία, σεξουαλικός τουρισμός. Στους οίκους ανοχής προσφέρεται στον πελάτη το «μενού» των παιδιών για να διαλέξει: Ηλικία, τιμή, αν το παιδί θα κακοποιηθεί για πρώτη φορά, αν τα κάνει όλα…
Δεν χρειάζεται όμως πάντα να προσκαλέσουν οι έμποροι τον πελάτη σε εξωτικές ασιατικές (ως επί το πλείστον) περιοχές για να τον εξυπηρετήσουν. Το εμπόρευμα μπορεί να έρθει και στο σπίτι σαν… πίτσα delivery. Ας πάρουμε μια ιδέα από στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στις Η.Π.Α.: Πάνω από 100.000 παιδιά εξωθούνται βίαια στην πορνεία ή την πορνογραφία κάθε χρόνο. Καθημερινά περίπου 300.000 παιδιά χρησιμοποιούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση στην ίδια χώρα.
Η παράνομη διακίνηση και πώληση ανθρώπων εκτιμάται ότι αποδίδει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Αυτόματα αναδεικνύεται η δεύτερη πιο επικερδής μορφή εγκλήματος στον κόσμο. Μπροστά σε τόσο χρήμα ποιος θα λυπηθεί τα παιδιά;
Αλλά δεν είναι μόνο η πορνεία. Υπολογίζεται ότι 126 εκατομμύρια παιδιά δουλεύουν καθημερινά κάτω από τις χειρότερες συνθήκες εργασίας και 300.000 παιδιά-στρατιώτες έχουν αναμειχθεί σε συρράξεις σε περισσότερες από 30 περιοχές σε όλο τον κόσμο – κάποια από αυτά μικρότερα των 10 ετών.
Η ντροπή της Ελλάδας
Μόνο στη χώρα μας μέσα στο 2011 έγιναν 431 καταγγελίες (στο Χαμόγελο του Παιδιού) σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών. Οι καταγγελίες αφορούσαν στο σύνολό τους 844 παιδιά, τα περισσότερα μέχρι 12 χρόνων. Σχεδόν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η κακοποίηση προερχόταν από τους ίδιους τους γονείς.
Το μέλλον χειρότερο…
Βάσει εκτιμήσεων του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το 2012:
  • Ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος αναμένεται να αγγίξει τα 2.000.000 παγκοσμίως.
  •  8.000.000 ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να εξαφανιστούν.
  • Συνολικά 300.000.000 παιδιά αυτής της γενιάς ενδέχεται να κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν την ενηλικίωσή τους.
(Στοιχεία από το Χαμόγελο του Παιδιού)
Από όπου και αν το πιάσεις, το θέμα μας ντροπιάζει. Η ανθρώπινη βρομιά σε όλο της το μεγαλείο. Μην περιμένεις μαζικές κινητοποιήσεις, πολέμησέ το κι εσύ όπως μπορείς!

http://www.goldenmag.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger