E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στο «φως» στοιχεια για την επιχειρηση εξοντωσης του Οσαμα Μπιν Λαντεν

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012


Στοιχεία για την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν δίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο.   Το Associated Press ζήτησε από τις αρχές υλικό βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας για την ελευθερία της πληροφόρησης.    Στη δημοσιότητα δε δόθηκαν φωτογραφίες ή βίντεο, αλλά κυρίως email μεταξύ αμερικανών στρατιωτικών γύρω από την επιχείρηση με «μαυρισμένες» τις αναφορές που άπτονται διαβαθμισμένων στοιχείων.   Τα μηνύματα περιγράφουν την παράδοση του σορού του αρχηγού της
Αλ Κάιντα στο πλοίο Vinson του αμερικανικού Ναυτικού. «Η FedEX παρέδωσε το πακέτο» απαντά ο υποναύαρχος Σάμιουελ Πέρεζ στον διοικητή του Πέμπτου Στόλου, που είχε ρωτήσει «εάν υπάρχουν νέα για το πακέτο».
Τα email περιγράφουν τη διαχείριση της σορού από το αμερικανικό ναυτικό και την «ταφή» της στη θάλασσα.   Στα μηνύματα περιγράφεται το μουσουλμανικό τυπικό, που ακολουθήθηκε στη διαδικασία, με τελετουργική πλύση της σορού και ανάγνωση προσευχών στα αραβικά. Όπως προκύπτει από τα mail, ελάχιστοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί στο Vinson ήταν ενήμεροι για τα τεκταινόμενα.   Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει φωτογραφίες ή βίντεο από την επιδρομή στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν. Την ευθύνη για την ίδια την επιχείρηση την είχε η CIA, η οποία έχει ειδική άδεια να μην δημοσιοποιήσει πληροφορίες.  
http://www.bloko.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger