E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εκδοτης πινει καφε απο κοπρανα γατας με κοστος 600 ευρω το κιλο!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ένα από τα hot gossip της αγοράς των media αφορούσε περιστατικά για τη χλιδή μέσα στην οποία ζούσε πρώην εκδότης περιοδικών ο οποίος όπως υποστήριζαν επισκέπτες του super deluxe γραφείου του, έπινε έναν ειδικό καφέ από κόπρανα γάτας. Και όμως τέτοιος καφές υπάρχει, λέγεται κόπι λούβακ και τον ανακάλυψε ο εκδότης προκειμένου να αποδείξει στους επισκέπτες του γραφείου του ότι και στον καφέ, έπινε τον καλύτερο και ακριβότερο.


Ψάξαμε και βρήκαμε λεπτομέρειες για τον κόπι λούβακ για να σας λύσουμε την απορία.

Λάτρεις του καφέ πληρώνουν έως και 600 ευρώ το κιλό για το σπάνιο χαρμάνι «κόπι λούβακ», το οποίο παράγεται από μισοχωνεμένους κόκκους καφέ που συλλέγονται από τα περιτώματα μοσχογαλών. Η μοσχογαλή είναι ένα είδος γάτας που ζεί στις Ασιατικές χώρες. Μάλιστα στην Κίνα αποτελεί και εκλεκτό έδεσμα!

Ινδονήσιοι αγρότες περιπλανώνται στα νησιά Ιάβα, Σουμάτρα και Σουλαουέζι για να εντοπίσουν τα πολύτιμα κόπρανα και να παράγουν μόλις 230 κιλά κόπι λούβακ ετησίως.

Οι μισοχωνεμένοι σπόροι απομονώνονται από την κοπριά, καθαρίζονται και καβουρδίζονται, για να δώσουν ένα μοναδικό, πρωτότυπο άρωμα.

«Έχει διαπιστωθεί ότι το γαστρικό υγρό, τα οξέα και τα ένζυμα φτάνουν στο εσωτερικό του κόκκου και διασπούν τις πρωτεΐνες. Έτσι απελευθερώνονται αμινοξέα, τα οποία με το καβούρδισμα θερμαίνονται, αντιδρούν με άλλα συστατικά και το αποτέλεσμα είναι μια γεύση διαφορετική από εκείνη που έχουμε συνηθίσει στους κοινούς καφέδες» εξηγεί ο Μάσιμο Μαρκόνε, χημικός τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Welp στον Καναδά.lay - out



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger