E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Tο γκραφιτι που «κεντρισε» τους γερμανικους FT: Τραπεζα οχι της Ελλαδας, αλλα... της Μερκελ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012



Μια μεγάλη φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το σύνθημα στον τοίχο της Τράπεζας της Ελλάδας «Η τράπεζα της Μέρκελ», δημοσιεύουν οι Financial Times Deutschland.
Στο δημοσίευμα που τη συνοδεύει τονίζεται πως γκράφιτι σαν και αυτά εκφράζουν αυτά που σκέπτονται πολλοί Ελληνες, δηλαδή ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται πλέον στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο, από την γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.
Στην επιγραφή της Τραπέζης της Ελλάδος στην Αθήνα έχει σβηστεί με κόκκινο σπρέι η λέξη «Ελλάδος» και από πάνω έχει γραφτεί «Μέρκελ», ενώ από κάτω αναγράφεται το σύνθημα «Τα πλούτη τους, αίμα μας».
«Αυτό που εκφράζει με χρώμα όποιος έριξε το σπρέι, το κατέστησαν σαφές την Πέμπτη οι τελωνειακοί υπάλληλοι της χώρας με την απεργία τους: ότι δε ανεχθούν πλέον περικοπές μισθών και άλλα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης», συνεχίζει το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times. «Λόγω της απεργίας τους δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στη μεταφορά αγαθών στους συνοριακούς σταθμούς», προσθέτει.
Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρεται στην γενική απεργία της Τετάρτης, τονίζοντας πως «στη μεγαλύτερη διαδήλωση από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση τον Ιούνιο, συγκεντρώθηκαν 50.000 άτομα μπροστά στη Βουλή, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια».


www.iefimerida.gr/


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger