E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νανα Καραγιαννη: Δωρον Αδωρον η πολυσυζητημενη νοσηλεια. Τι λενε οι επιστημονες!

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012


Η γνωστή διατροφολόγος Ρούλα Ιωάννου έψαξε να βρει απο τα βιβλία της τους τρόπους αντιμετώπισης της ανορεξίας.

Και όσα γράφει σήμερα επιτείνουν τον προβληματισμό μας.

Διαβάστε το --» Μετά την δήλωση της Νανάς Καραγιάννη για το εξιτήριο που η ίδια δεν υπέγραψε ποτέ θέλουμε να δώσουμε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την νοσηλεία που απαιτείται σε άτομα με τέτοιου είδους διαταραχές όπως αυτή της Νανάς δηλαδή την ανορεξία.

Πρωταρχικό μέλημα των ιατρών στην νευρική ανορεξία αποτελεί ο έλεγχος της κατάστασης θρέψης του ασθενή προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος. Η απόφαση για νοσηλεία του ασθενή βασίζεται στην σωματική του κατάσταση και στον βαθμό της απαιτούμενης δομής που θα εξασφαλίσει την συνεργασία του.
Σε ασθενής με νευρική ανορεξία πρέπει να παρέχεται ιατρική και ψυχιατρική νοσηλεία που κυμαίνεται από 2 έως 6 μήνες πράγμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκε με την νοσηλεία της Νανάς.
Η επιτυχής θεραπεία εξαρτάται από την ικανότητα των μελών του προσωπικού να διατηρήσουν με τον ασθενή μια σταθερή αλλά υποστηρικτική προσέγγιση, συχνά μέσα από συνδυασμό θετικών και αρνητικών ενισχυτών. Ωστόσο, απαιτείται κάποια ευελιξία στο πρόγραμμα ώστε η θεραπεία να εξατομικεύεται και να ταιριάζει με τις ανάγκες και τις ικανότητες του ασθενή.

Τελικά, για να πετύχει η θεραπεία μακροπρόθεσμα θα πρέπει ο ασθενής να συμμετέχει σε αυτήν με την θέλησή του. Συνήθως οι ασθενείς είναι αδιάφοροι και αντιστέκονται στην θεραπεία, τους οδηγούν στην πόρτα του ιατρείου η του νοσοκομείου οι συγγενείς τους. Σπάνια αποδέχονται τις συστάσεις για νοσηλεία χωρίς κριτική και διαφωνίες για το πρόγραμμα. Οι οικογένειες των ασθενών πρέπει να προειδοποιούνται ότι τα άτομα αυτά συνήθως αντιστέκονται στην θεραπεία και βρίσκουν διάφορες προφάσεις ώστε να αποφύγουν το πρόγραμμα θεραπείας.

Κατά κανόνα η νοσηλεία αυτών των ατόμων είναι απαραίτητη για μια περίοδο. Άραγε η Νανά που αποδέχτηκε από μόνη της την νοσηλεία γιατί βγήκε από το νοσοκομείο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Πως είναι δυνατόν οι ειδικοί γιατροί που την παρακολουθούσαν να θεώρησαν ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο τόσο νωρίς; Η τεράστια έκταση που πήρε το θέμα αυτό μέσα από τις εκπομπές έγινε για να βοηθήσουν, το κορίτσι ή για άλλους λόγους που δεν αφορούν το πρόβλημα της παρουσιάστριας;¨.

Το μόνο που θέλω είναι να σωθεί η Νανά. Κι επειδή μίλησα μαζί της και είναι πλέον αποφασισμένη να το κάνει, είναι καλό τόσο οι γιατροί αλλά κυρίως οι δικοί της άνθρωποι να την στηρίξουν και αν χρειαστεί να πάρουν σκληρές αποφάσεις να το κάνουν. Γιατρός δεν είμαι αλλά θεωρώ πώς ακόμη κι αυτή η καθημερινή σχεδόν ενασχόληση των μέσων με την κατάσταση της μπορεί στο τέλος να της κάνει κακό…Οι ευχές μου για αποκατάσταση της υγείας της είναι καθημερινές!

Πηγή: nassos.blog

Share this article :

1 σχόλιο:

  1. ΝΑΝΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Σ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger