E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ομαδα ιεραποστολων «κομαντος» διασωζει Κορεατισσες σκλαβες του σεξ στην Κινα

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012


Ένας μεγάλος αριθμός βορειοκορεατισσών στην Κίνα είναι γυναίκες, πολλές εκ των οποίων μεταφέρθηκαν και μεταφέρονται εκεί λαθραία από παράνομα δίκτυα μαστροπείας, τα οποία τις αναγκάζουν να εργαστούν ως σκλάβες του σεξ.
Τη διάσωση αυτών των άτυχων κοριτσιών έχει αναλάβει μία ομάδα ιεραποστόλων από τη νότια Κορέα.
Τυπικό παράδειγμα η Ά., η οποία μόλις και μετά βίας συγκρατεί τα δάκρυά της, καθώς ανακαλεί τα τραυματικά βιώματά της.
Πρόκειται για μία γυναίκα γύρω στα τριάντα που δεν θέλει να χρησιμοποιήσει το αληθινό της όνομα και η οποία είναι πρόσφυγας από τη βόρειο Κορέα που πλέον διαμένει στη Σεούλ.
Όπως αμέτρητες άλλες γυναίκες που θέλησαν να αυτομολήσουν, έτσι κι αυτή υπήρξε άλλοτε θύμα Κινέζων σωματεμπόρων.
«Ο άντρας που ανέλαβε τη μεταφορά μου δωροδόκησε συνοριοφύλακες για να με αφήσουν να περάσω. Νόμιζα πως μπορούσα να του έχω εμπιστοσύνη», διηγείται η Α. Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Έπειτα, όμως, έγινε βίαιος. Με χτυπούσε αλύπητα και με κρατούσε έγκλειστη στο σπίτι του».
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν πως οι βορειοκορεάτισσες που εισέρχονται και διαμένουν παράνομα στην Κίνα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.
Θεωρείται μάλιστα πως αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των αυτομολούντων από τη βόρειο Κορέα προς την Κίνα, καθώς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πουληθούν σε οίκους ανοχής ως εκδιδόμενες ή ως σύζυγοι και ερωμένες Κινέζων.
Και εφόσον η κινεζική κυβέρνηση τις θεωρεί «παράνομους οικονομικούς μετανάστες», δεν έχουν καμία νομική κάλυψη, παραμένοντας έτσι στη σκιά.
Όσο τελούσε υπό αιχμαλωσία, η Α. έψαξε στο διαδίκτυο και βρήκε βοήθεια μέσω μίας ομάδας Χριστιανών ιεραποστόλων που δρα μυστικά στην Κίνα.
Μία μέρα, λοιπόν, μόλις ο προαγωγός της εγκατέλειψε το σπίτι, η Α. κατάφερε να δραπετεύσει.
Αφού περιπλανήθηκε αρκετά, κάποια στιγμή αποφάσισε να τηλεφωνήσει στην ιεραποστολή, κανονίζοντας συνάντηση.
Οι ιεραπόστολοι της πρόσφεραν καταφύγιο, βοηθώντας την να μεταβεί στο Πεκίνο, όπου βρήκε άσυλο στην πρεσβεία της νότιας Κορέας.
Μόνο την τελευταία δεκαετία, η ιεραποστολή της Χριστιανικής Εκκλησίας της Durihana έχει διασώσει περί τις χίλιες γυναίκες από τις ΗΠΑ, την Κϊνα και τη βόρειο Κορέα.

Πηγή: Deutsche Velle


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger