E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οδηγιες Για Ασχετους

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ
Το παρακάτω κείμενο αποσκοπεί στο να δώσει οδηγίες στους νέους χρήστες Η/Υ. Είναι πολλά που πρέπει να μάθουν και εδώ είναι κάποια από αυτά. Αρχίζουμε εξηγώντας τα εξαρτήματα που αποτελούν τον Η/Υ σας…. 


ΟΘΟΝΗ: Η οθόνη σας απλά παρουσιάζει τα δεδομένα τα οποία ο Η/Υ σας επεξεργάζεται. Δεν φταίει αυτή αν ο Η/Υ σας δεν πάει καλά, οπότε δεν την κλοτσάμε, δεν την χτυπάμε σαν τις τηλεοράσεις και γενικά ας την αφήσουμε ήσυχη………. 

ΠΟΝΤΙΚΙ: Προσοχή, δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα ποντίκια τα οποία κυνηγάει η γάτα σας. Γι’ αυτό, ποτέ μην της το δώσετε να παίξει…..Ειδικά αν είναι από τα παλιά ποντίκια, με την μπίλια, γιατί μπορεί και να πνιγεί κατά λάθος το καημένο το ζωντανό… 

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ: Εδώ είμαστε…Υπάρχουν 2 βασικά πράγματα να θυμάστε για το πληκτρολόγιο…Δύο συνδυασμοί κουμπιών. Ο ένας είναι Alt+F4 και ο άλλος (και σημαντικότερος) Ctrl+Alt+Del. Τι κάνουν αυτά τώρα…Το πρώτο κλείνει ό, τι πρόγραμμα τρέχει σε παράθυρο εκείνη τι στιγμή και το άλλο μπαίνει στην διαχείριση εργασιών που μέσα από αυτή μπορείς να κλείσεις κάθε πρόγραμμα που κολλάει και σου σπάει τα νεύρα…Πάρα πολύ χρήσιμα και πάρα πολύ συνηθισμένα στη χρήση τους. Είναι οι δύο πιο βασικές συντομεύσεις που μαθαίνει κάποιος όταν αρχίζει να χρησιμοποιεί Η/Υ…(Γιατί άραγε…;;;;;;;;;) 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Ή CPU Ή TOWER Ή ΜΠΡΙΚΙ: Εδώ είμαστε…Αυτός φταίει για όλα. Τα πάντα περνάνε από αυτόν. Μην ξεχνάτε τρία βασικά κουμπιά πάνω του…Το κουμπί με το οποίο ανοίγει (και επίσης τερματίζει αν δεν γίνεται να το κάνεις από τα Windows), το κουμπί που κάνει restart (κάτω από το κουμπί εκκίνησης/τερματισμού) και φυσικά το κουμπί που σταματάει η τροφοδοσία (στην πίσω μεριά)… Απορείτε γιατί τα λέω αυτά…;;; Θα το διαπιστώσετε σύντομα. Το μπρίκι σας λοιπόν, συνηθίζεται από διάφορους χρήστες να τρώει κλωτσιές, βρίσιμο, μερικοί μάλιστα τείνουν στο να το πετάξουν από το παράθυρο……..Γιατί άραγε;;;;; 
Εσείς πριν το κάνετε αυτό, θυμηθείτε τι έλεγα πιο πάνω (κάτι για Ctrl+Alt+Del…). 

Σημείωση: Το παραπάνω κείμενο απευθύνεται σε χρήστες (όχι ηρωίνης) Windows XP και Η/Υ desktop. 
Υποσημείωση1: Για Windows 98, τα παραπάνω κουμπιά συντομεύσεων δεν λειτουργούν ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Άμα τα πατήσεις μια φορά, κάνουν τα παραπάνω. Άμα τα πατήσεις δύο φορές συνεχόμενα κάνουν restart στον Η/Υ σας (αρκετά χρήσιμο, αλλά υπάρχει και το κουμπί του restart στο μπρίκι σας). Επίσης, αν έχετε Windows 98 στον Η/Υ σας πετάξτε τα μαζί με τον Η/Υ σας!!!!!!!! 
Υποσημείωση2: Για χρήστες laptop ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια, μόνο που είναι όλα μαζί σε ένα. Αυτά έτσι κι αλλιώς που χρειαζόμαστε τα έχει (Ctrl+Alt+Del κτλ…) 
Υποσημείωση3: Κάτι που ξέχασα. Αν θέλετε να κλείσετε τον Η/Υ σας και δεν μπορείτε μέσα από τα Windows, πατήστε το κουμπί τερματισμού συνεχόμενα μέχρι να κλείσει. Αν πάλι έχει τόσο κόλλημα το κωλομπρίκι σας κάντε ό, τι σας κατέβει. Κλείστε την τροφοδοσία ή κλείστε το UPS ή το πολύμπριζο ή ακόμα και το γενικό. Μην σας φαίνονται παράξενα όλα αυτά, μιλάει η πείρα…………ENJOY………. 



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger