E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μερκελ: Σε μια νομισματικη ενωση οι ευθυνες επιμεριζονται

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012


Οττάβα 
Υπέρ της αυστηροποίησης του κοινοτικού ελέγχου σε χώρες μέλη με υπέρογκο χρέος και παραβίαση των δημοσιονομικών ορίων τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της με τον καναδό πρωθυπουργό Στέφεν Χάρπερ -εξαίροντας τον Καναδά ως πρότυπο «οικονομίας που δεν ζει με δανεικά». 


Μετά το πέρας της συνάντησης, η κυρία Μέρκελ δήλωσε: «Κατέστησα σαφές για μια ακόμη φορά ότι χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη λύση. Πρόκειται για την λήψη των μέτρων που δεν ελήφθησαν όταν δημιουργήθηκε η νομισματική ένωση, δηλαδή μια πολιτική ένωση. Η Γερμανία γνωρίζει ότι σε μια ζώνη κοινού νομίσματος οι πολιτικές ευθύνες πρέπει να επιμερίζονται. Είμαστε σε καλό δρόμο για πολλά από αυτά τα ζητήματα, αλλά ο χρόνος είναι πολύτιμος. Έχουμε πλήρη επίγνωση αυτού του γεγονότος». 


Από την πλευρά του ο Χάρπερ δήλωσε πεπεισμένος πως η Ευρώπη θα υπερβεί την κρίση, προχωρώντας στα «επιπλέον βήματα που χρειάζεται να γίνουν».

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους, η Ευρώπη έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και ξέρουμε πως υπάρχουν επιπλέον βήματα που πρέπει να γίνουν» ανέφερε ο Καναδός πρωθυπουργός, περιοριζόμενος να πει πως θα δώσει «κατ' ιδίαν όποια συμβουλή» έχει να προσφέρει.

Νωρίτερα, η Άγνκελα Μέρκελ είχε χαρακτηρίσει τον Καναδά πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης, λέγοντας πως «δεν ζει με δανεικά». «Η πορεία του Καναδά, η ισχυρή δημοσιονομική πειθαρχία, η προσήλωσή του στην ανάπτυξη και στο να μη ζει σε δανεικά μπορεί να γίνει παράδειγμα και για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού» ανέφερε η καγκελάριος. «Αυτή θεωρώ κι εγώ τη σωστή λύση για την Ευρώπη» υπογράμμισε.

http://www.tovima.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger