E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ελλαδα-Πολωνια 1-1

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012


Η εικόνα του αγώνα
Οσο και αν προσπαθήσει κανείς, δύσκολα θα θυμηθεί πιο καταστροφικό πρώτο ημίχρονο σε αγώνα της Εθνικής ομάδας στην εποχή Σάντος. Και τι δεν έγινε. Οι Πολωνοί εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική ανεπάρκεια του Χολέμπας και δημιουργούσαν συνεχή ρήγματα από τα αριστερά, ο Λεβαντόφσκι σκόραρε νωρίς (17') και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος λίγο αργότερα τραυματίστηκε!
Μέσα σ' αυτό τον ορυμαγδό αρνητικών γεγονότων, η Εθνική ομάδα επιχείρησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και εν μέρει τα κατάφερε χάρη στη δραστηριότητα των Σαμαρά και Νίνη από τα πλάγια. Ομως η κακοδαιμονία δεν σταμάτησε εκεί. Ο Αβραάμ αποχώρησε αφού δεν μπορούσε να αντέξει τους πόνους (μπήκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος) ενώ στο 44' ο Παπασταθόπουλος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια μετά από την άδικη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε από το διαιτητή Καρμπάγιο. Τιτανικός!
Και όμως, η Εθνική απέδειξε ότι και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά. Βοήθησε βέβαια και ο Φερνάντο Σάντος με τις αλλαγές του αφού ο Σαλπιγγίδης σκόραρε το 1-1 μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης προκαλώντας εκνευρισμό στους Πολωνούς και ο Φορτούνης αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα.
Από πάσα του Τρικαλινού μέσου μάλιστα ο "Σάλπι" κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Σέσνι στη φάση του 70'. Τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα αποκαταστάθηκαν (10 εναντίον 10), δυστυχώς όμως δεν άλλαξαν και τα δεδομένα στο σκορ αφού ο Καραγκούνης αστόχησε  (απέκρουσε ο Τίτον).
Παρά την απογοήτευση από το χαμένο πέναλτι, η Εθνική δεν άφησε το παιχνίδι στην τύχη του, πίεσε τον αντίπαλο και πήρε υπό την κατοχή της την μπάλα. Αφού το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 74' ακυρώθηκε αφού βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ ο Φορτούνης, η επιθετικότητα της Ελλάδας περιορίστηκε αφού έπρεπε να προστατευτεί ο βαθμός. Ο οποίος πραγματικά μπήκε στο σακούλι της ομάδας και είναι πολύ σημαντικός.
MVP
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αγωνίστηκε μόλις 46 λεπτά αλλά πέρα κάθε αμφιβολίας έκανε τη διαφορά. Εξέθεσε τα αργά αντίπαλα στόπερ, σκόραρε, κέρδισε πέναλτι και αποβολή και ήταν εκεί στη φάση του 74' όταν το οφ-σάιντ του στέρησε το δεύτερο τέρμα. Μεστή εμφάνιση από τον Μακεδόνα φορ.
Kλειδί αγώνα
Οι αλλαγές του Σάντος και το γεγονός ότι η Εθνική κράτησε την ψυχραιμία της στις δύσκολες στιγμές ήταν τα στοιχεία που χάρισαν στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος έναν πολύτιμο βαθμό. Αν είχε σκοράρει και στο πέναλτι ο Καραγκούνης όλα θα ήταν τέλεια.
Aδύναμος Κρίκος
Κακές οι περισσότερες επιλογές στις πάσες του Γιώργου Σαμαρά αλλά και αρνητικός στα αμυντικά καθήκοντά του ο Χοσέ Χολέμπας στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γιώργος Καραγκούνης τέλος βαρύνεται για την κακή εκτέλεσε του πέναλτι.

http://www.contra.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger