E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

MIRROR MIRROR

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012


Μετά το χαμό του αγαπημένου Βασιλιά, η αδίστακτη γυναίκα του, παίρνει τον έλεγχο του βασιλείου και κρατά την όμορφη 18-χρονη Χιονάτη, κλεισμένη στο παλάτι. Αλλά όταν η πριγκίπισσα προσελκύει την προσοχή του γοητευτικού και πλούσιου πρίγκιπα που τους επισκέπτεται, η ζηλιάρα Βασίλισσα εξορίζει το κορίτσι σε ένα κοντινό δάσος. Εκεί αναλαμβάνουν να την προσέχουν μία παρέα φασαριόζικων αλλά καλόκαρδων νάνων. Δίπλα τους η Χιονάτη μετατρέπεται σε μια γενναία νεαρή γυναίκα αποφασισμένη να σώσει τη χώρα της από τη βασίλισσα. Με την υποστήριξη των νέων φίλων της, παλεύει να κερδίσει ξανά τη θέση της στο βασίλειο και την καρδιά του πρίγκιπα, σε αυτή τη μαγική και κωμική περιπέτεια που θα κλέψει τις καρδιές και τη φαντασία του κοινού σε όλο τον κόσμο... 

Μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών ζωντανεύει και πάλι, μέσω της ταινίας ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ. Πρωταγωνιστούν η Lily Collins (Τhe Blind Side), ως η Χιονάτη και η βραβευμένη με Όσκαρ, Julia Roberts, ως η κακιά βασίλισσα. 

 Στη φρέσκια και αστεία διασκευή του κλασικού παραμυθιού, πρωταγωνιστούν επίσης οι Armie Hammer (The Social Network), που ερμηνεύει τον πρίγκηπα, Sean Bean (Game of Thrones), ως ο βασιλιάς, και Nathan Lane (The Birdcage) ως ο υπηρέτης της βασίλισσας, ο Brighton. Σε μια μεταμοντέρνα διασκευή του γνωστού μύθου, οι επτά νάνοι δεν είναι τα κλασικά αδέλφια αλλά μια σπείρα θρασύδειλων απατεώνων, η κακιά μητριά είναι περισσότερο ανασφαλής και λιγότερο σαδίστρια, ο πρίγκιπας είναι χαζοβιόλης και ανίδεος, εκτός από τις ικανότητές του στην ξιφασκία, και η Χιονάτη κρύβει κάτω από την πάλλευκη επιδερμίδα της ένα κορίτσι σκληρό και διεκδικητικό. Ο Ταρσέμ Σινγκ δεν τα πάει ποτέ καλά με τους χαρακτήρες και την ψυχολογία, αλλά τουλάχιστον στο Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου ξεδιπλώνει μια παιχνιδιάρικη αίσθηση του χιούμορ, όποτε χρειάζεται, και την ενσωματώνει σε λοξά σκηνικά, ανάμεσα στο καραμπινάτο παραμύθι και την ειρωνική φαντασία. Η πραγματική καλλιτέχνις της ταινίας είναι η μόνιμη συνεργάτις του Ταρσέμ, art director Έικο Ισιόκα ( Όσκαρ για τον σέξι και απόκοσμο Δράκουλα του Κόπολα, Γκράμι για τον σχεδιασμό του άλμπουμ «Tutu» του Μάιλς Ντέιβις, σκηνοθεσία για το βιντεοκλίπ Κοκούν της Μπιορκ, κοστούμια για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου). Στο κύκνειο άσμα της η καινοτόμος γραφίστρια και ενδυματολόγος με σήμα κατατεθέν το βαθύ, «έξυπνο» κόκκινο και το αέναο πάντρεμα Δύσης και Ιαπωνίας, τόνισε με τις γλυπτές σωμάτινες κατασκευές της τη διάθεση και την πρόθεση των χαρακτήρων, από τις κίτρινες «στολές» της μητριάς μέχρι τα σπιράλ ξυλοπόδαρα των νάνων, σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ χρωμάτων και υφής, με επάλληλα στρώματα, άπειρες νύξεις κι ευφάνταστες οφθαλμαπάτες που καθιστούν το έργο μια ψυχαγωγική πραγματεία στο θέμα των κοστουμιών ως εναλλακτικών σκηνικών και ουσιαστικών πρωταγωνιστών.

 Ελλ.Τίτλος : ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ 
Σκηνοθεσία : Τάρσεμ Σινγκ 
Σενάριο : Μελίσα Γουάλακ, Τζέισον Κέλερ, Αφοι Γκρίμμ 
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Λίλι Κόλινς, Άρμι Χάμερ, Σον Μπιν, Νέιθαν Λέιν 
Χώρα : ΗΠΑ 
Έτος παραγωγής: 2012 
Διάρκεια : 1 ώρα, 43 λεπτά 
Κατηγορία : Κωμωδία, Φαντασίας 
IMDb User Rating : 5.8/10 
 IMDb Link : www.imdb.com/title/tt1667353/

http://filmsola.blogspot.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger