E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ BOEING ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΙΝΑΣ – ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014


Επιβάτες με κλεμμένα διαβατήρια φαίνεται πως ταξίδευαν με το αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας το οποίο έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κοντά στο Βιετνάμ, τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών της Ιταλίας και της Αυστρίας ανακοίνωσαν ότι δεν επέβαινε στο αεροσκάφος κανένας Ιταλός και Αυστριακός, παρά το γεγονός ότι αναφέρονται στη λίστα επιβατών της πτήσης. Τα διαβατήρια των συγκεκριμένων ατόμων είχαν κλαπεί.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο δεν επέβαινε κανένας Ιταλός παρότι στη λίστα επιβατών της πτήσης περιλαμβανόταν ένας ιταλός πολίτης.
Στη λίστα την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η αεροπορική εταιρεία περιλαμβανόταν το όνομα του 37χρονου Λουίτζι Μαράλντι, ιταλού πολίτη. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα Corriere Della Sera, το διαβατήριό του εκλάπη στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Αύγουστο.

Από την πλευρά του, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αυστριακός πολίτης που φέρεται ότι επέβαινε στην πτήση είναι σώος και βρίσκεται στην Αυστρία. Αναφέρει, επίσης ότι και το δικό του διαβατήριο είχε κλαπεί.
Σύμφωνα με την εταιρεία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 239 άνθρωποι: 12μελές πλήρωμα και 227 επιβάτες.
Στο μεταξύ, μία λωρίδα πετρελαίου 12 μιλίων εντοπίστηκε μεταξύ της Μαλαισίας και του Βιετνάμ και πιστεύεται ότι είναι το πρώτο σημάδι ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με τους 239 επιβαίνοντες έπεσε στα ύδατα, σύμφωνα με το διευθυντή της πολιτικής αεροπορίας στο Βιετνάμ.
Πέντε ασιατικές χώρες μετέχουν στις έρευνες για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που μετέφερε τουλάχιστον 239 άτομα από την Κουάλα Λουμπούρ και εξαφανίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου πάνω απο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νοτίου Βιετνάμ και της βορείου Μαλαισίας. Μέχρι το απόγευμα οι αρχές δεν είχαν αναφέρει καμμία πρόοδο στις έρευνες.
Ο πύργος ελέγχου του Σουμπάνγκ, προαστίου της Κουάλα Λουμπούρ, έχασε επαφή με το αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200 που εκτελούσε την πτήση MH370 στις 02:40 (τοπική ώρα, 20:40 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Το αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί στο Πεκίνο αλλά δεν υπάρχει καμία επικοινωνία.
Αξιωματούχοι του Βιετνάμ δήλωσαν ότι το αεροσκάφος δεν έφτασε στον εναέριο χώρο της πρώην Σαϊγκόν όπως προέβλεπε η διαδρομή πάνω από τον ωκεανό μεταξύ της βόρειας Μαλαισίας και του νότιου Βιετνάμ.
Σύμφωνα με την Malaysia Airlines το αεροσκάφος μετέφερε 227 επιβάτες, μεταξύ των οποίων δύο βρέφη και δωδεκαμελές πλήρωμα. Μεταξύ αυτών 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και 7 Αυστραλοί, τρεις Αμερικανοί, τρεις Γάλλοι, δύο Νεοζηλανδοί, δύο Ουκρανοί, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός.
«Η ομάδα μας ενημερώνει τους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άχμαντ Γιαχία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines. «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι σε όλους τους επιβάτες, το πλήρωμα και τις οικογένειές τους. Η Malaysian Airlines συνεργάζεται με τις αρχές που έχουν θέσει σε συναγερμό τις ομάδες τους αναζήτησης και διάσωσης για να εντοπίσουν το αεροσκάφος», υπογράμμισε ο ίδιος.
Εξάλλου η εταιρεία σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος συνετρίβη. Η Malaysian Airlines υπογράμμισε ότι το Μπόινγκ δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ επικαλέστηκε πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα ότι αυτό ενδέχεται να έχει προσγειωθεί στην πόλη Νανμίνγκ στη νότια Κίνα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πιλότος του Μπόινγκ είναι έμπειρος και εργάζεται στη Malaysian Airlines από το 1981 έχοντας στο ενεργητικό του συνολικά 18.365 ώρες πτήσης.
Η κινεζική πρεσβεία στη Μαλαισία έχει δημιουργήσει μια ομάδα έκτακτης ανάγκης υπό τον πρεσβευτή για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.
«Ανησυχούμε πολύ. Ελπίζω όλοι όσοι επιβαίνουν στο αεροπλάνο να είναι ασφαλείς», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι.
«Το αεροσκάφος δεν έχει έρθει ακόμη σε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας. Πάντως η Υπηρεσία επεσήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τη συντριβή κάποιου αεροπλάνου στα κινεζικά χωρικά ύδατα.
Το Πεκίνο έχει στείλει δύο πλοία αναζήτησης και διάσωσης στη θάλασσα της Νότιας Κίνας για να συνδράμουν στην επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Στην επιχείρηση συμμετέχει επίσης το υπουργείο Άμυνας του Βιετνάμ σε συνεργασία με τη Μαλαισία και την Κίνα.
Εξάλλου η πληροφορία που εμφανίστηκε λίγο νωρίτερα σε κινεζικά και βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης ότι ελήφθη ένα σήμα από το Μπόινγκ ήταν ανακριβής, σύμφωνα με αξιωματούχο του Βιετνάμ.
Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Πεκίνου σημείωσε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Μέλη των οικογενειών των επιβατών έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο, ενώ στις οθόνες η πτήση εμφανίζεται απλώς να έχει «καθυστέρηση».
πηγή: tanea.gr



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger