E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Επίθεση με όπλο κατά του προέδρου του τουρκικού κόμματος στη Βουλγαρία[Βίντεο]

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013


Σόφια, Βουλγαρία

Σώος είναι ο πρόεδρος του τουρκικού μειονοτικού κόμματος στη Βουλγαρία, Αχμέτ Ντογάν, από την επίθεση εναντίον του απόπειρα δολοφονίας εναντίον του όταν ένας άνδρας βρέθηκε σε μικροί απόσταση και τον σημάδεψε με όπλο.


Ο Ντογάν μιλούσε στο συνέδριο του κόμματος, της Κίνησης για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίας, του οποίου ηγείται από το 1990 όταν ένας άνδρας βρέθηκε δίπλα του στο βήμα κρατώντας ένα όπλο, το οποίο αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν αεροβόλο.

Ο Ντογάν αντέδρασε άμεσα και έσπρωξε τον άνδρα ενώ αμέσως έσπευσε η ασφάλεια και ακινητοποίησε τον επιτιθέμενο.

Η ασφάλεια απομόνωσε τον άνδρα και οι φρουροί άρχισαν να τον κλοτσούν με μεγάλη βιαιότητα, όπως δείχνουν τα τηλεοπτικά πλάνα.

Ο άνδρας, που συνελήφθη από την αστυνομία, είναι ένας 25χρονος από το Μπουργκάς, ο οποίος έφερε πάνω του δύο μαχαίρια. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή του δεν έγινε γνωστή.

Τα κίνητρα παραμένουν ασαφή. Άγνωστο είναι πώς κατάφερε να μπει στο χώρο προσπερνώντας τα μέτρα ασφάλειας. 

Ο δράστης ανήκει και αυτός στην τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας. Κατά τον υπουργό Εσωτερικών είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο με κατοχή ναρκωτικών, χουλιγκανισμό και ληστείες.

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο, νέος ηγέτης του κόμματος αναδείχθηκε ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος Λουτφί Μεστάν. Η υποψηφιότητα του έγινε ουσιαστικά δεκτή δια βοής από τους συνέδρους, οι οποίοι καταχειροκρότησαν για πολύ ώρα, τόσο τον αποχωρούντα όσο και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, αφού προηγήθηκε συνεδρίαση κεκελεισμένων των θυρών.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger