E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο γητευτής των σκύλων

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013


Ο Cesar Millan παρουσιάζει μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, που λέγεται Ο γητευτής των σκύλων (The Dog Whisperer).


Σε συνέντευξη του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Καναδά, δήλωσε:
Οι άνθρωποι πολλές φορές αντιμετωπίζουν τα σκυλιά σαν ανθρώπους και δεν καταλαβαίνουν την ψυχολογία τους, ως ζώα αγέλης. Οι άνθρωποι παίρνουν ένα σκύλο για διάφορους λόγους, αλλά οι περισσότεροι θέλουν ένα σκύλο για συντροφιά οπότε τους δίνουν πολλή αγάπη, στοργή και προσοχή. Όμως θα πρέπει να προσέχουμε την ισορροπία της σχέσης αυτής.
Όταν οι άνθρωποι...''ανθρωποποιούν'' τα σκυλιά, θα πρέπει να δείχνουν και ποιός είναι ο αρχηγός της αγέλης, δηλαδή ο ιδιοκτήτης. Μετά θα πρέπει να προσφέρουμε στο σκύλο μας τη δυνατότητα να εκτονώνεται, μέσω άσκησης και βόλτας αλλά ταυτόχρονα και κάποιον εντολών εκπαίδευσης.

Πρέπει δηλαδή να δίνουμε στο σκύλο μας όρια και κανόνες. Είναι πολύ σημαντικό όχι για να του επιβληθούμε, αλλά για να τον τιμήσουμε, να τιμήσουμε την ταυτότητά του ως σκύλος που είναι και έτσι να είναι σε αρμονία μαζί μας.

Όσο για τα αδέσποτα, ο Millan είπε: Δυστυχώς ο υπερπληθυσμός των σκύλων σε όλο το κόσμο είναι ένα γεγονός και με πονά καθημερινά.
Στις ΗΠΑ, πάνω από 4.5 εκατομμύρια κατοικίδια θανατώνονται κάθε χρόνο γιατί τα εγκαταλείπουν. Αυτός είναι ένας λόγος που ενθαρρύνω το κόσμο να υιοθετεί ζώα. Όταν αγοράζεις ένα καθαρόαιμο ζώο εκτροφής, ο μόνος που επωφελείται είναι ο εκτροφέας - έμπορος. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα σκύλο, τουλάχιστον να πάτε σε κάποιον φημισμένο και όχι σε κάποιον παράνμομο. Αλλιώς υιοθετήστε!

Όπου και αν μένουμε, σε διαμέρισμα ή μονοκατοικία, η βόλτα είναι πάντα απαραίτητη. Είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να δημιουργήσουμε δεσμό με το σκύλο μας και να εγκαθιδρύσουμε την αρχηγία της αγέλης μας. Στη φύση, τα άγρια σκυλιά μεταναστεύουν με την αγέλη τους για να βρουν τροφή και νερό. Οπότε, κάθε πρωϊ θα είναι καλό να τα βγάζουμε βόλτα για να θυμούνται να μυρίζουν την ατμόσφαιρα.
Η διάρκεια της βόλτας θα πρέπει να είναι ανάλογη με την ενέργεια, την ηλικία και την κατάσταση του σκύλου μας. Κάποια σκυλιά χρειάζονται περισσότερες βόλτες την ημέρα. Για παράδειγμα μια μεγάλη βόλτα το πρωϊ και μια μικρότερη το απόγευμα, είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρούμε το ζώο μας σε καλή κατάσταση αλλά και ήρεμο.

adespoto.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger