E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σύγχρονοι τρωγλοδύτες ζουν σε καλύβες μέσα στον υγροβιότοπο Sudd, στο Νότιο Σουδάν

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013



Το Sudd είναι μια τεράστια βαλτώδης έκταση στο κεντρικό και Νότιο Σουδάν, που σχηματίζεται από τον ποταμό Λευκό Νείλο. Η περιοχή που καλύπτεται από νερό είναι ένας από τους μεγαλύτερους υγρότοπους του κόσμου. Το μέγεθός του, αν και εξαιρετικά μεταβλητό, αγγίζει κατά μέσο όρο τα 30.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών η βαλτώδης έκταση μπορεί να επεκταθεί σε πάνω από 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (σε μια περιοχή στο μέγεθος της Αγγλίας)!


Στο Sudd χύνονται ο ποταμός Λευκός Νείλος, αλλά και ο Al-Ghazal από τα δυτικά. Στην συνέχεια το νερό σχηματίζει πολλαπλά κανάλια μπερδεμένα σε ένα σχέδιο που αλλάζει κάθε χρόνο.

Η ζωή για τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή δεν είναι καθόλου εύκολη. Στο υδρόβιο γρασίδι και στις συστάδες βλάστησης της περιοχής κρύβονται και περιμένουν το θύμα τους κροκόδειλοι αλλά και ιπποπόταμοι. 

Μερικές φορές η βλάστηση ξεφεύγει και γίνεται περισσότερο έντονη σε κάποια σημεία δημιουργώντας μικρά πλωτά νησιά έως και 30 χιλιόμετρα σε μήκος. Τα νησιά χρησιμοποιούνται από τους ντόπιους για να κατασκευάσουν τα σπίτια τους.








http://www.dinfo.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger