E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Προκαλεί η αφίσα «go home or face arrest» για λαθρομετανάστες στη Μ. Βρετανία

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013


Πολιτική κόντρα ξέσπασε στη Μ. Βρετανία εξ αιτίας της εκστρατείας επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών. Πρόκειται για μία fear appealing διαφημιστική καμπάνια, που περιλαμβάνει αφίσες σε φορτηγά.

Σε μαύρο φόντο και απευθυνόμενη σε μη νόμιμους μετανάστες στη Μ. Βρετανία, η αφίσα γράφει: «Go home or face arrest. 106 arrests last week in your area» («Γυρίστε στην πατρίδα σας, αλλιώς θα αντιμετωπίσετε σύλληψη. 106 συλλήψεις την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή σας»). Σαφώς πρόκειται για μήνυμα που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους λαθρομετανάστες και να τους θέσει προ του διλήμματος είτε να στείλουν συγκεκριμένο μήνυμα στον προβαλλόμενο αριθμό (!), με σκοπό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους είτε να συλληφθούν.

Η εν λόγω εκστρατεία πρόκειται για ένα μέτρο των Συντηρητικών υπουργών, στην προσπάθειά τους να φανούν άτεγκτοι στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Την αντίθεσή τους στην καμπάνια εξέφρασαν εχθές οι βουλευτές του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Μ. Βρετανίας, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν τη διακοπή της, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη, αναχρονιστική, έντονα ρατσιστική, με ρητορική μίσους».

Παράλληλα, οι Δημοκρατικοί Φιλελεύθεροι, που αποτελούν πολιτικούς εταίρους των Συντηρητικών στη Βρετανική Κυβέρνηση, δήλωσαν ότι η εκστρατεία δεν αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με τη συγκατάθεσή τους. Τέλος, σε επίσημή ανακοίνωσή τους, δήλωσαν «Επιθυμούμε κι εμείς την αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας, αλλά το μέτρο αυτό δεν είναι αποτελεσματικό. Δεν είναι καν μέτρο. Είναι μια υπερβολή, είναι ένας απρεπής, δυσανάλογος κι αναποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου».

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger