E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αη Στράτης: Πόσοι καθηγητές διορίστηκαν σε σχολείο με 8 μαθητές;

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013


Αν κανείς δεν γνωρίζει τη σωστή απάντηση, για τον αριθμό των καθηγητών που διορίστηκαν στο Γυμνάσιο, δύσκολα θα πέσει μέσα...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ''Καθημερινής'' στο γυμνάσιο του Αγίου Ευστρατίου φοιτούν οχτώ μαθητές και έχουν διοριστεί 29 καθηγητές (εκ των οποίων οι 17 φυσικής αγωγής). 

Μόνο οι γυμναστές που διορίστηκαν ήταν 17. Από αυτούς οι 11 διδάσκουν και οι 18 έχουν αποσπαστεί. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Όπως φαίνεται σε ουκ ολίγα σχολεία απουσιάζουν καθηγητές, όχι επειδή είναι κοπανατζήδες, αλλά επειδή το σύστημα διορισμών την τελευταία 20ετία, με μικροκομματική στόχευση, δομήθηκε στη λογική «κάνε περισσότερους διορισμούς και θα δούμε τι θα κάνουμε με τους πλεονάζοντες».

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα τη νέα σχολική χρονιά. Βέβαια, το ΥΠ.ΠΑΙΔ είναι αναγκασμένο να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του συστήματος τοποθετήσεων εκπαιδευτικών, οι οποίοι από την επόμενη χρονιά θα έχουν δυο ώρες επιπλέον υποχρεωτικό ωράριο για να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω του παγώματος των διορισμών μονίμων.

Όσο για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, για τις οποίες η εγκύκλιος αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, θα γίνουν 2.500 μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και άλλες 8.500 με αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

http://www.newsit.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger