E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πάπας Φραγκίσκος: «Τέρμα στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και στην παιδική πορνογραφία!»

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013


Κατάργηση της ισόβιας κάθειρξης και αντικατάσταση της ποινής με καταδίκη κατ’ ανώτατο σε τριάντα πέντε ετών κάθειρξη υπέγραψε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος για το κράτος του Βατικανού. Στις αποφάσεις που υπέγραψε περιλαμβάνεται και η αύξηση των ποινών που επισύρει η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Επιπρόσθετα, ο ποντίφικας αποφάσισε να αυξήσει τη δικαιοδοσία των αρμόδιων αρχών του Βατικανού, οι οποίες θα μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση και «προσωρινό πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων, σε περίπτωση ερευνών για ξέπλυμα χρήματος.

Σημαντική είναι και η θεσμοθέτηση από το Βατικανό ζητημάτων παιδικής πορνογραφίας, όπως είναι η κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, η άσκηση σεξουαλικής βίας εις βάρος ανηλίκων και η εξώθηση ανηλίκων στην πορνεία.

Η νέα αυτή νομοθεσία θα πρέπει να τηρείται εντός και εκτός της Αγίας Έδρας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Πάπα Φραγκίσκου, στις οποίες, όπως δήλωσε, θα παραμείνει αμετακίνητος. Δηλαδή, η νέα αυτή νομοθεσία τίθεται σε ισχύ και για τις διπλωματικές αντιπροσωπείες του Βατικανού στο εξωτερικό (νουντσιατούρε), αλλά και για όσους απασχολούνται σε οργανισμούς που διατηρούν οργανική σχέση με το παπικό κρατίδιο.

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι με τα μέτρα αυτά ο Πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες που, έως τώρα, είχε αναλάβει τόσο ο ίδιος, όσο και ο προκάτοχός του, Βενέδικτος ΙΣτ', για να καταπολεμηθούν η σεξουαλική παρενόχληση και τα κρούσματα βίας σε βάρος ανηλίκων και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πάντως, αποτελεί μία αποφασιστική κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, η οποία διέπεται και από προτοτυπία, καθώς οι προκάτοχοί του είχαν αποτύχει στο να μειώσουν, τόσο την παιδική πορνογραφία, όσο και το βρώμικο χρήμα στο κρατίδιο του Βατικανού.

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger