E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Καυσωνας, ιδρωτας, air condition και... ΨΥΞΗ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013


Αλήθεια πόσοι από εσάς δεν μπήκατε ιδρωμένοι από τον καύσωνα, μέσα σε ένα δωμάτιο και ανάψατε αμέσως το air condition; Πόσοι δεν κοιμηθήκατε το βράδυ με αναμμένα τα κλιματιστικά; Πόσοι δεν οδηγήσατε ιδρωμένοι με το air condition του αυτοκινήτου στο φουλ για να δροσιστείτε; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι μια: ΟΛΟΙ. Πόσοι από εσάς την επόμενη μέρα δεν νιώσατε τον σβέρκο σας “κλειδωμένο”, να πονάει σε κάθε σας κίνηση. Έχετε αναρωτηθεί πόσο εύκολο είναι να πάθουμε ψύξη;
Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε τις ημέρες αυτές για να μην πάθουμε ψύξη; πως περνάει ευκολότερα η ψύξη; σας λέμε μικρά μυστικά για να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

Η ψύξη προκαλείται από τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Για παράδειγμα από τις “φλόγες” του καύσωνα, στη δροσιά ενός κλιματιζόμενου χώρου. Συνήθως μας χτυπάει στον αυχένα, στους ώμους, και στη πλάτη, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που παθαίνουμε ψύξη στο μέτωπο και στο... μάτι.

Το σημαντικό σε μια ψύξη, είναι ότι χτυπάει ύπουλα. Δεν την καταλαβαίνουμε την ώρα που την παθαίνουμε, αλλά αρκετές ώρες μετά, συνήθως την επόμενη μέρα, που σηκωνόμαστε από το κρεββάτι και δεν μπορούμε να στρίψουμε το κεφάλι μας.

Για να την αποφύγουμε πρωταρχικά θα πρέπει να μην μένουμε ιδρωμένοι σε κλειστούς και με κλιματιστικό χώρους, όσο ανακουφιστικό και να είναι αυτό. Όταν μπούμε ιδρωμένοι σε έναν τέτοιο χώρο, πρέπει τουλάχιστον να αλλάξουμε μπλούζα. Αν αυτό δεν γίνεται, ας προστατεύσουμε τον αυχένα μας με κάποιο μαντίλι ή μια φανέλα. Το συνεχές “μέσα – έξω” από τη ζέστη στο κρύο, αλλά και τα ρεύματα του αέρα μας εγγυώνται, μια καλή ψύξη την επόμενη μέρα. Να το αποφύγετε. Να αποφύγετε επίσης την απευθείας έκθεση σας στο κλιματιστικό. Δεν θα δροσιστείτε πιο γρήγορα.

Αν παρόλα αυτά ξυπνήσατε με τον σβέρκο σας άκαμπτο και με πόνους σε κάθε κίνηση, μην τα παρατάτε, υπάρχει λύση.

Η λήψη ενός μυοχαλαρωτικού φαρμάκου, και η επάλειψη της περιοχής με μια θερμαντική αλοιφή, θα σας ανακουφίσει. Μπορείτε επίσης να κάνετε ζεστά μπάνια και να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση με ζεστό νερό στην πάσχουσα περιοχή. Θα πρέπει όμως μετά να είστε σίγουροι ότι μετά το μπάνιο, δεν θα βρεθείτε ανάμεσα σε κάποιο ρεύμα αέρα, ή κάτω από ένα κλιματιστικό.

 Αποφύγετε, τις εντριβές με οινόπνευμα, επειδή η εξάτμισή του οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας τοπικά στο δέρμα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Εάν η κατάσταση επιδεινώνεται, τότε να επισκεφτείτε τον ορθοπεδικό σας.

www.iatropedia.gr    


                                                                                                                     
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger