E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

O τρελός κόσμος των νεοναζί της Μογγολίας μέσα από τον φακό του Κάρλος Μπάρια του Reuters: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013


Φαίνεται απίστευτο αλλά ακόμη και η Μογγολία των 3 εκατ. κατοίκων έχει τους νεοναζί τους. Σκληρές ομάδες κυκλοφορούν δημόσια με σβάστικες, ξυρισμένα κρανία, τατουάζ και μαύρα δερμάτινα ορκίζονται στο όνομα του Χίτλερ και του Τζένγκις Χαν του στρατιωτικού ηγέτη που ένωσε τις φυλές και ίδρυσε την αυτοκρατορία των Μογγόλων τον 13ο αιώνα.

Η Μογγολία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περίκλειστη χώρα μετά το Καζακστάν. Τυπικά εντάσσεται στις χώρες της Ανατολικής Ασίας, αν και ορισμένες φορές θεωρείται κομμάτι της Κεντρικής Ασίας. Συνορεύει με τη Ρωσία προς Βορρά και με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας προς Νότο. Το καθεστώς της χώρας είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η Ουλάν Μπατόρ. Νοροβίν Αλτανχουγιάγκ.

Ο φωτογράφος του Reuters Κάρλος Μπάρια συνάντησε μια από αυτές τις φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες, τους νεο-ναζί Μογγόλους Λευκή Σβάστικα που έχουν σαν πρωταρχικό στόχο τις ξένες εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα ορυχεία της χώρας. Αλλος κυριότερος εχθρός τους είναι η Κίνα και κατηγορούνται για πολλές επιθέσεις εναντίον Κινέζων που ζουν στη Μογγολία και γυναικών που παντρεύονται Κινέζους.

Η ομάδα Λευκή Σβάστικα έχει τα γραφεία της σε μια μπουτίκ εσωρούχων στην πρωτεύουσα της χώρας και ο αρχηγός της Αριουνμπόλντ Αλτακουούμ, 40 ετών, εξηγεί στο Reuters πώς γίνεται η επιστράτευση και η προετοιμασία των μελών για εφόδους.








Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger