E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατί οι άντρες αδυνατίζουν πιο εύκολα από τις γυναίκες;

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε μαζί με τον σύντροφό σας, σίγουρα θα έχετε εκνευριστεί που εκείνος χάνει πιο εύκολα κιλά. Αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό; 

Ας όψεται η μυϊκή μάζα του και το ότι σπανίως κάνει δίαιτα, απαντά μια διάσημη Bρετανίδα διαιτολόγος!

Όπως εξηγεί η δρ Τζέιν Κλαρκ, οι άντρες συνήθως διαθέτουν πολύ περισσότερη μυϊκή μάζα απ’ όση οι γυναίκες – και στους μυώδεις ανθρώπους η καύση των θερμίδων γίνεται πολύ πιο αποτελεσματικά, οπότε οι άντρες μπορούν να αδυνατίζουν ευκολότερα.

Πως μπορούν οι γυναίκες να ξεπεράσουν αυτόν τον σκόπελο; «Ο μόνος τρόπος είναι να γυμνάζονται, ώστε να αυξάνουν την μυϊκή τους μάζα και να διευκολύνουν το αδυνάτισμά τους», απαντά η δρ Κλαρκ.

Η αύξηση της μυϊκής μάζας γίνεται με συνδυασμό αεροβικών ασκήσεων (τρέξιμο, βάδιση, κολύμβηση, ποδηλασία) που καίνε θερμίδες με ασκήσεις για δύναμη (όπως τα βάρη και το Πιλάτες) οι οποίες αυξάνουν τους μυς και βελτιώνουν την ικανότητα του οργανισμού να μεταβολίζει τις περιττές θερμίδες.

Κατακράτηση λίπους
Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι, καθώς θα ελαττώνεται το σωματικό λίπος και θα αντικαθίσταται με μυϊκή μάζα, το σώμα θα δείχνει πιο λεπτό και σφικτό, ακόμα και αν δεν έχει επιτευχθεί ιδιαίτερη απώλεια βάρους.
Η μη απώλεια βάρους με τη γυμναστική είναι κάτι πολύ πιθανή, αφού πρόσφατη μελέτη έδειξε πως όταν γυμνάζονται εξίσου άνδρες και γυναίκες, οι άνδρες χάνουν μέσα σε 16 εβδομάδες 5,2 κιλά κατά μέσον όρο, ενώ οι γυναίκες κανένα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη μελέτη αυτή, η διαφορά πιθανώς οφείλεται σε κάποιο εξελεγκτικό μηχανισμό.
«Η φύση φαίνεται ότι προστατεύει την ικανότητα τεκνοποίησης των γυναικών και θέλει να διαθέτει το γυναικείο σώμα αρκετό λίπος, ώστε να μπορεί να μεγαλώνει υγιή μωρά. Γι΄ αυτό και οι γυναίκες κάνουν μεγαλύτερη κατακράτηση ενέργειας», έγραψαν.
Εξ ου, και μόνη της η γυμναστική δεν αρκεί για να αδυνατίσει μια γυναίκα – πρέπει να συνδυάζεται με την κατάλληλη δίαιτα.

Δεν κάνουν δίαιτα
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο οι άντρες τείνουν να χάνουν βάρος πιο εύκολα από τις γυναίκες είναι ότι αργούν πολύ να αρχίσουν την οποιαδήποτε δίαιτα.
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως όσο πιο συχνά κάνει ένας άνθρωπος δίαιτα, τόσο περισσότερο δυσχεραίνει την ικανότητα του οργανισμού του να αποβάλλει τα περιττά του κιλά. Το φαινόμενο αυτό πιθανώς σχετίζεται με τις συνέπειες που έχουν οι αποτυχημένες δίαιτες και οι αλλεπάλληλες αυξομειώσεις του βάρους στον μεταβολισμό.
Μάλιστα, «όσο πιο αυστηρή και στερητική είναι μία δίαιτα, τόσο πιο απίθανο είναι να οδηγήσει σε αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους», τονίζει η δρ Κλαρκ.
Συνεπώς, «να αποφεύγετε τις δίαιτες που παρέχουν λιγότερες από 1.000 θερμίδες την ημέρα, ώστε να αποφύγετε την επιβράδυνση του μεταβολικού σας ρυθμού», συνιστά.
«Να θυμάστε πως η αργή, αλλά σταθερή, απώλεια βάρους είναι η μόνη σωστή λύση – και οι άντρες είναι χαρακτηριστική απόδειξη αυτού, αφού σπανίως κάνουν τις ακρότητες στη δίαιτα που τόσο λατρεύουν οι γυναίκες». ούν να χάσουν γρήγορα κιλά , μειώνοντας την πρόσληψη των περιττών θερμίδων.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger