E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Απίστευτο: 385 βδέλλες της «ξανακόλλησαν» δέρμα

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013


Το περιστατικό συνέβη στη Σουηδία...

Μια γυναίκα δαγκώθηκε από τον σκύλο της στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να «φύγει» όλο το κομμάτι από το πάνω χείλος της μέχρι το δέρμα κάτω από το μάτι.

Οι συγγενείς της το διατήρησαν στο ψυγείο και οι χειρούργοι της το «ξανακόλλησαν» με τη βοήθεια 358 βδελλών.

Ο ειδικός σε πλαστικές επεμβάσεις χειρούργος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μάλμε, Jens Larsson, μόλις είδε το περιστατικό, κάλεσε μια ακόμα πλαστική χειρούργο την Stina Klasson για να τον βοηθήσει με αυτό το πρωτοφανές εγχείρημα.

«Το πιο σημαντικό στην όλη διαδικασία ήταν να επαναφέρουμε την ομαλή κυκλοφορία του αίματος στο σημείο που η σάρκα είχε ξεριζωθεί και το καταφέραμε ήδη από την πρώτη ώρα της επέμβασης, χάρη στη γνωστή "λειτουργία" των βδελλών που ρουφάνε το αίμα και το λεπταίνουν με τα υγρά τους», σημείωσε ο Larsson.

Η επέμβαση κράτησε 15 ολόκληρες ώρες και κατά τη διάρκειά της, οι γιατροί κατάφεραν να «ξαναχτίσουν» το πάνω χείλος, τη μύτη και μεγάλο μέρος των μάγουλων της άτυχης γυναίκας.

Για τις ανάγκες του χειρουργείου, οι γιατροί παρήγγειλαν επιπλέον βδέλλες από την Αγγλία, καθώς αυτές που είχαν διαθέσιμες στο νοσοκομείο δεν έφταναν. Η επέμβαση κρίθηκε επιτυχημένη από τους ειδικούς, αν και στο μέλλον θα χρειαστούν και μερικά ακόμα διορθωτικές επεμβάσεις.

Αν και έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί βδέλλες σε επεμβάσεις παρόμοιων περιστατικών, οι 358 του συγκεκριμένου χειρουργείου αποτελούν προφανώς παγκόσμιο ρεκόρ.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger