E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Oι πέντε καθημερινές συνήθειες που μας γερνάνε γρηγορότερα

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013


Ποιος δε θέλει να φαίνεται και να είναι νέος; Η νεανικότητα και η ευεξία είναι οι σημαντικότεροι στόχοι κάθε ανθρώπου, υπάρχουν ωστόσο συνήθειες και πράγματα που μας γερνάνε πολύ γρηγορότερα.

1. Καφές: Οι περισσότεροι από εμάς δε μπορούμε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας αν δεν πιούμε καφέ. Η υπερκατανάλωσή του όμως δεν κάνει καλό. Είναι προτιμότερο να τον αντικαταστήσουμε με μερικές κούπες πράσινο τσάι που προσφέρει άφθονα αντιοξειδωτικά στοιχεία και αποτοξίνωση.

2. Ανθυγιεινή διατροφή: Ανθυγιεινή διατροφή δε σημαίνει μόνο κατανάλωση πολλών λιπαρών και θερμίδων. Ανθυγιεινή είναι και η διατροφή φτωχή σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και λιπαρά. Οι υπερβολικά αυστηρές δίαιτες έχουν σαν αποτέλεσμα τα εξής: σπάσιμο νυχιών, άτονα μαλλιά και κουρασμένη επιδερμίδα.


3. Yπερκατανάλωση ζάχαρης: Μπορεί να την αγαπάμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει καθόλου καλό. Η υπερκατανάλωση ζάχαρης δημιουργεί βλάβη στο κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της νεότητας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.


4. Ελλιπής ύπνος: Για να είμαστε υγιείς και να διατηρείται η νεανικότητα της επιδερμίδας μας, θα πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7-8 ώρες την ημέρα. Η αϋπνία χαρίζει μόνο μαύρους κύκλους και θαμπή επιδερμίδα.


5. Έλλειψη άσκησης: Η άσκηση μας κάνει καλό. Πέρα από όμορφο σώμα, μας χαρίζει και ψυχική ηρεμία. Το μυαλό αδειάζει, το άγχος εξαφανίζεται με καλύτερες μορφές ασκήσεις το yoga και τις pilates. 

Πηγή queen.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger