E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στις 34.600 ευρώ ο μέσος μισθός στην ΕΡΤ!!! 92 εκ η μισθοδοσία, 290 εκ το τέλος...

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013


Σε 2.656 ανερχόταν το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΡΤ, με κόστος μισθοδοσίας που φέτος ήταν 92 εκατ. ευρώ και με το σύνολο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το 2013 να φτάνει τα 205,4 εκατ. ευρώ. 

Το ανταποδοτικό τέλος, που εισπράττει η δημόσια τηλεόραση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κυμαίνεται στα 290 εκατ. ευρώ ετησίως. 

Η ΕΡΤ διέθετε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT WORLD και ΕΡΤ HD), επτά ραδιοφωνικούς με έδρα την Αθήνα (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Kosmos, ΕΡΑ Σπορ, Φιλία, Πέμπτο Πρόγραμμα-Φωνή της Ελλάδας), τρεις με έδρα τη Θεσσαλονίκη (95,8, 102 και Τρίτο) και 19 περιφερειακούς. Επιπλέον, τρία μουσικά σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, Χορωδία), το έντυπο «Ραδιοτηλεόραση», την ιστοσελίδα www.ert.gr και το ψηφιακό αρχείο.

Οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν θα αποζημιωθούν κανονικά, ενώ όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε αργά χθες ότι «είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.». Αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που τα δικαιώματα μετάδοσης είχε η ΕΡΤ θα εκχωρούνται με τίμημα υπέρ του Δημοσίου σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Το κόστος κάλυψης των δραστηριοτήτων των κομμάτων θα αναλάβει επίσης το υπ. Οικονομικών, που θα παράσχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η νέα δημόσια τηλεόραση θα ανοίξει το συντομότερο δυνατό, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει καθυστέρηση, καθώς στόχος είναι «να είναι απολύτως έτοιμη ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.», που αρχίζει τον Ιανουάριο του 2014. Τέλος, η Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται από το Κανάλι της Βουλής.

Πηγή: skai.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger