E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Λ. Κατσέλη: Η παρούσα ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ωφελεί μόνο τις τράπεζες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013


Το πρόβλημα με την ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι ότι προβλέπεται ελάχιστη καταβολή ακόμη και για τους δανειολήπτες, που δεν έχουν κανένα εισόδημα πλέον, σχολίασε στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας ότι αυτό ωφελεί μόνο τις τράπεζες, που εμφανίζουν αυτά τα δάνεια ως ενήμερα.
Συγκεκριμένα, η Λούκα Κατσέλη είπε: "Το πρόβλημα με την ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι ότι οι δανειολήπτες υποχρεούνται να καταβάλουν το 10% της μηνιαίας δόσης, που αντιστοιχεί στα 40 ευρώ μέχρι να γίνει η τακτική δικάσιμος, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία". Εξήγησε, μάλιστα, ότι "αυτή η ρύθμιση ωφελεί τις τράπεζες, καθώς παρουσιάζουν τα δάνεια ως ενήμερα την στιγμή που τα έχουν τιτλοποιήσει και δεν τα εμφανίζουν ως κόκκινα". Η πρώην υπουργός εκτίμησε ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στις τράπεζες, καθώς από την έκθεση των τραπεζών στα κόκκινα δάνεια, αυτές θα χρειαστούν περί τα 20 δισ. ευρώ, πέρα από τα 50 δισ. για την ανακεφαλαιοποίησή τους, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Να σημειωθεί ότι χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς επεχείρησε να εισάγει χθες το νομοσχέδιο με την διαδικασία του κατ' επείγοντος, αλλά μετά και την αρνητική στάση των κυβερνητικών εταίρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε κυβερνητική πλειοψηφία υπέρ του κατεπείγοντος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της "Αυγής". "Η επιτροπή διέκοψε, άρχισε διαβούλευση ανάμεσα στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, ενώ ήρθε στην επιτροπή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης", συνεχίζει το ρεπορτάζ. Τελικά, με τη διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, αποφασίσθηκε να γίνει σήμερα και ακρόαση φορέων, και συζήτηση επί των άρθρων και δεύτερη ανάγνωση την Παρασκευή. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί τη Δευτέρα από την Ολομέλεια.

https://www.avgi.gr/


 


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger