E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το μανιφέστο του Χίτλερ μοίρασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στους αξιωματούχους του και τους ανάγκασε να το διαβάσουν

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει προκαλέσει αρκετές φορές την αντίδραση της Δύσης. Οχι μόνο με τις απειλές του για την εκτόξευση πυραύλων κατά των ΗΠΑ, αλλά και για τις περίεργες και συχνά βάναυσες τακτικές που εφαρμόζει στη χώρα του. Τώρα, δίνει μία ακόμη αφορμή για συζήτηση. Γιατί όπως αποκαλύφθηκε, μοίρασε στους αξιωματούχους του αντίγραφα από το μανιφέστο του Αδόλφου Χίτλερ, προκειμένου να το μελετήσουν.

Οπως δημοσιεύει το New Focus International, αυτό ήταν το δώρο του ηγέτη της Β. Κορέας προς τους συνεργάτες του στα γενέθλια του, τον Ιανουάριο. Ο «Αγών μου» είναι ένα αυτοβιογραφικό έργο δύο τόμων του Χίτλερ, που αποτέλεσε το βασικό ιδεολογικό μανιφέστο για το ναζισμό.

Τα δώρα που κάνει ο ηγέτης της χώρας στους αξιωματούχους του στα γενέθλιά του έχουν κατά παράδοση πολιτικό νόημα. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η επιλογή δεν έγινε για να επιδοκιμαστεί ο ναζισμός, αλλά περισσότερο για να επικεντρωθούν οι παραλήπτες του έργου στην οικονομική και στρατιωτική ανοικοδόμηση της Γερμανίας έπειτα από τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, όταν τους παρέδωσε τα βιβλία ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τους συνεργάτες του να τα μελετήσουν, προκειμένου η χώρα να επιδιώξει την ταυτόχρονη ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος και της οικονομίας της.

Μάλιστα ο ηγέτης της Β. Κορέας απαίτησε από τους συνεργάτες του, αφού μελετήσουν τον τρόπο που η Γερμανία ανέκαμψε, να προτείνουν πώς μπορεί να γίνει η πρακτική εφαρμογή αυτού στην πατρίδα τους.

Οπως επισημαίνει το δημοσίευμα, υπάρχουν αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στη Β. Κορέα και τη ναζιστική Γερμανία, ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως γίνεται προσπάθεια από τους υπεύθυνους προπαγάνδας να αντιγράψουν την επιτυχία του Χίτλερ σε αυτό τον τομέα.

Σε αυτό αποδίδεται το γεγονός ότι συχνά πλέον η επίσημη κρατική εφημερίδα παρουσιάζει συχνά τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως ένα άτομο που ουρλιάζει στους συνεργάτες του, τους πετά αντικείμενα και γενικά προτιμούνται φωτογραφίες στις οποίες είναι θυμωμένος, προκειμένου να καλλιεργηθεί μία πιο «τρομακτική» εικόνα του.

http://www.iefimerida.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger