E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΟΗΕ: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα παιδιά από τα Παλαιστινιακά εδάφη

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Φρίκη προκαλούν οι καταγγελίες του ΟΗΕ για τα δεινά που υφίστανται από το Ισραήλ παιδιά από τα Παλαιστινιακά εδάφη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπόκεινται σε βασανιστήρια και χρησιμοποιούνται ακόμη και ως ανθρώπινη ασπίδα.

Στην έκθεσή της έπειτα από δεκαετή εξέταση, έως το 2012, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού καταγγέλλει πως οι αρχές αρνούνται τακτικά στα παιδιά από την Γάζα και την Δυτική Οχθη την εγγραφή της γέννησής τους στα μητρώα και την πρόσβασή τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, σε αξιοπρεπή σχολεία και σε καθαρό νερό.

Ακόμη χειρότερα, κάνουν λόγο για συλλήψεις παιδιών Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό και την αστυνομία, οι οποίοι τα υποβάλλουν σε ταπεινωτική μεταχείριση, βασανιστήρια και τα ανακρίνουν στα εβραϊκά- γλώσσα που δεν γνωρίζουν- αναγκάζοντάς τα να υπογράψουν ομολογίες.

Η έκθεση αναγνωρίζει τις ανησυχίες του Ισραήλ για την εθνική ασφάλεια και επισημαίνει ότι παιδιά και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης εξακολουθούν να σκοτώνονται και να τραυματίζονται, αν και οι περισσότερες απώλειες είναι μικροί Παλαιστίνιοι.

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά συλλαμβάνονται με την κατηγορία της ρίψης πετρών, κάτι που μπορεί να τους στοιχίσει έως και 20 χρόνια φυλάκισης, ενώ σύμφωνα με την επιτροπή οι Ισραηλινοί στρατιώτες συχνά παραδέχονται πως πρόκειται για αυθαίρετες συλλήψεις.

Στη διάρκεια της δεκαετούς έρευνας, 18 ειδικοί της οργάνωσης εξέτασαν αν το Ισραήλ συμμορφώνεται με μια συνθήκη του 1990. Κατέληξαν πως σε αυτή την περίοδο αυτή 7.000 παιδιά Παλαιστινίων ηλικίας 12-17 ετών, έχουν συλληφθεί, ανακριθεί και κρατηθεί. Πολλά οδηγούνται ενώπιον στρατοδικείων με αλυσίδες στα πόδια και χειροπέδες, ενώ κάποιοι νέοι κρατούνται στην απομόνωση, ορισμένες φορές για μήνες, σύμφωνα με την έκθεση.

Σε αυτήν εκφράζεται βαθιά ανησυχία διότι «χρησιμοποιούνται συνεχώς μικροί Παλαιστίνιοι ως ανθρώπινες ασπίδες και ως πληροφοριοδότες». Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν χρησιμοποιήσει μικρούς Παλαιστίνιους για να μπουν αυτοί μέσα σε ενδεχομένως επικίνδυνα κτίρια πριν από τους ίδιους και για να στέκονται μπροστά από στρατιωτικά οχήματα για να αποτρέπουν την ρίψη πετρών, προστίθεται στην έκθεση.

«Σχεδόν όλοι αυτοί που χρησιμοποίησαν παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες και ως πληροφοριοδότες εξακολουθούν να μην έχουν τιμωρηθεί, ενώ στους στρατιώτες που καταδικάστηκαν επειδή εξανάγκασαν υπό την απειλή όπλου ένα 9χρονο παιδί να ψάξει τσάντες, οι οποίες πιστευόταν ότι περιείχαν εκρηκτικά, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή και υποβιβάστηκαν», υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

http://www.iefimerida.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger