E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ούτε τουαλέτα δεν έχουν 680.000 σπίτια στην Γερμανία – Το 1/5 έχει ρίζες μετανάστη

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013


Για πρώτη φορά μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990, τα δεδομένα μίας νέας απογραφής δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ανάμεσα στα πιο αναπάντεχα ευρήματα ήταν ότι υπάρχουν λιγότεροι Γερμανοί και αλλοδαποί απ’ ότι θεωρείτο παλαιότερα, ενώ στην πιο ανεπτυγμένη οικονομικά χώρα της Ευρώπης καταγράφηκαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες χωρίς τουαλέτα, τρεχούμενο νερό ή σύστημα κεντρικής θέρμανσης.
Επίσης ο ένας στους πέντε Γερμανούς ( ποσοστό 19%) έχει ρίζες από ξένη χώρα, ή όπως λένε χαρακτηριστικά οι Γερμανοί απογραφείς «έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο».
Αυτοί οι περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι ορίζονται ως «όλοι οι Γερμανοί που έχουν μεταναστεύσει μετά το 1955 σε ό,τι καλείται σήμερα έδαφος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ή που τουλάχιστον ο ένας γονέας τους μετανάστευσε μετά το 1955», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στατιστικής (Destatis).
Συγκρίνοντας τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια, η απογραφή έδειξε ότι οι μεγαλύτερες μερίδες του πληθυσμού με ξένες ρίζες βρίσκονται στο Αμβούργο (27,5%) και στο Βερολίνο (23,9%) ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος των πέντε επονομαζόμενων «νέων ομοσπονδιακών κρατών» ( που παλαιότερα συνέθεταν την κομουνιστική Ανατολική Γερμανία ), ήταν κάτω του 5%.
Οπως διαπιστώθηκε, η Γερμανία έκανε λάθος υποθέσεις για δεκαετίες – τουλάχιστον όσον αφορά τον αριθμό των κατοίκων της χώρας, των αλλοδαπών και των σπιτιών. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα της απογραφής, η οποία διενεργήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, στις 9 Μαΐου του 2011.
Στην μεν πρώην Δυτική Γερμανία η τελευταία απογραφή είχε γίνει το 1987, στην δε πρώην Ανατολική Γερμανία το 1981. Ενώ ο συνολικός πληθυσμός της σημερινής Ομοσπονδιακής Γερμανίας υπολογιζόταν παλαιότερα στα 81,7 εκατομμύρια, η απογραφή παρουσιάζει μείωση των στοιχείων στα 80,2 εκατομμύρια , μια διαφορά 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, ή αλλιώς ποσοστό 1,8% του πληθυσμού. Η μερίδα του λέοντος στη διαφορά αυτή προέρχεται από τη μείωση του αριθμού των αλλοδαπών που ζουν στη Γερμανία: υπολογίζονται σε 6,2 ( από 7,3 ) εκατομμύρια, μείωση της τάξεως του 14,9%.
Κατοικίες και γκέι ζευγάρια
Ο αριθμός των κατοικιών υπολογίστηκε σε 41,3 εκατομμύρια. Το 52% των Γερμανών ζει στο ενοίκιο, ενώ ένα στα 20 απίτια ( ποσοστό 4,5%) είναι ξενοίκιαστο.
Η απογραφή έδειξε ακόμη ότι 680.000 σπίτια (ποσοστό 1,7%) δεν έχουν τουαλέτα ή εγκαταστάσεις μπάνιου (ντουζ ή μπάνιο), και ότι περίπου 200.000 σπίτια δεν διαθέτουν κεντρική θέρμανση.
Επίσης καταγράφηκαν περίπου 34.000 ζευγάρια του ίδιου φύλου που συμβιώνουν μόνιμα, εκ των οποίων το 60% ήταν ζευγάρια ανδρών. Περίπου 5.700 παιδιά ζουν σε τέτοιες οικογένειες, αλλά τα περισσότερα από αυτά (86%) ζουν σε ζευγάρια γυναικών.

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger