E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

New York Times για τον Γκάλη: Ο Τζόρνταν της Ελλάδας!

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013



Αποθέωση για τον Νίκο Γκάλη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι "New York Times" αφιέρωσαν 1.235 λέξεις στον μεγάλο "Nick" και στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΑΕ Άρης προς τιμή του.

Το δημοσίευμα των «New York Times» υπενθυμίζει πως το 1979 ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ επελέγη από τους Μπόστον Σέλτικς στον 4ο γύρο του ντραφτ, όταν οι «Κέλτες» στον πρώτο γύρο επέλεγαν έναν παίχτη ονόματι Λάρι Μπέρντ! 

Ωστόσο, ένας φίλος του Γκάλη είναι εκείνος που το ελληνικό μπάσκετ χρωστά μεγάλη χάρη, αφού σε αυτόν οφείλεται η ιδέα να μπαίνει στην Ελλάδα. «Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι παιζόταν το άθλημα αυτό στην Ελλάδα. Το μυαλό μου ήταν στο NBA», εξομολογείται ο παλαίμαχος γκαρντ.

Μάλιστα, η αμερικανική εφημερίδα αποκαλεί τον Γκάλη «Τζόρνταν της Ελλάδας», υποστηρίζοντας ότι επέδρασε στον ελληνικό αθλητισμό αλλά και στην οικονομία της χώρας, όπως ο Μπέρντ και ο Μάτζικ Τζόνσον «αναζωογόνησαν» το ΝΒΑ. 

Επίσης, σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ιωαννίδη, δικηγόρο με ειδίκευση στα σπορ, εξηγεί πως η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987 στο ΣΕΦ είχε επίδραση, δημιουργώντας 7.500 θέσεις εργασίας τα 8 χρόνια που ακολούθησαν από εκείνη τη μαγική βραδιά του Ιουνίου. 

«Μας έκανε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές», δήλωσε στους New York Times ο Παναγιώτης Κώστας. Ο 33χρονος πολιτικός μηχανικός διήνυσε 400χλμ. για να παρευρεθεί στη γιορτή για τον Γκάλη με τον σημερινό αρχηγό του Άρη, Αντώνη Ασημακόπουλο, να προσθέτει – αναφερόμενος στη νίκη του 1987 – ότι «αυτή η στιγμή είναι στιγμή εθνικής υπερηφάνειας». 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger