E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δικαστήριο αρνείται την άμβλωση σε σοβαρά άρρωστη γυναίκα με προβληματικό έμβρυο

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ αρνήθηκε να επιτρέψει σε σοβαρά άρρωστη έγκυο να προβεί σε άμβλωση, παρά το γεγονός ότι το έμβρυό της δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα επιβίωσης.

Δικηγόροι της 22χρονης γυναίκας - η οποία πάσχει από λύκο και νεφρική ανεπάρκεια – υποστήριξα ότι η συνέχιση της εγκυμοσύνης θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο.

Όλες οι αμβλώσεις απαγορεύονται στο Ελ Σαλβαδόρ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Το σύνταγμα της χώρας, όπου κυριαρχεί το ρωμαιοκαθολικό δόγμα, προστατεύει το δικαίωμα στη ζωή "από τη στιγμή της σύλληψης".

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το 26 εβδομάδων έμβρυο αναπτύσσεται χωρίς πλήρη εγκέφαλο, μια κατάσταση που ονομάζεται ανεγκεφαλία. Σχεδόν όλα τα μωρά που γεννιούνται με αυτό το πρόβλημα, πεθαίνουν πριν ή λίγο μετά τη γέννηση.

Μια ιατρική επιτροπή στη μαιευτική κλινική όπου νοσηλεύεται η γυναίκα, το Υπουργείο Υγείας και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχαν υποστηρίξει το αίτημα της Beatriz να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, αλλά οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, αππέρριψαν την αίτηση με ψήφους τέσσερις προς μία.

Στην απόφασή τους, οι δικαστές αναφέρουν: «Αυτό το δικαστήριο κρίνει ότι τα δικαιώματα της μητέρας δεν μπορεί να υπερισχύουν εκείνων του αγέννητου παιδιού ή το αντίστροφο, και ότι υπάρχει απόλυτη απαγόρευση να εξουσιοδοτηθεί μια άμβλωση, ως αντίθετη προς τη συνταγματική προστασία που παρέχεται στα ανθρώπινα όντα "από τη στιγμή της σύλληψης"».

Οι δικαστές είπε ότι η υγεία Beatriz ήταν "σταθερή", αν και αναγνώρισε το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, την παραγγελία τους γιατρούς να συνεχίσει να παρακολουθεί την υγεία της και να παράσχει όλες τις απαραίτητες θεραπεία.

Δικαστής Rodolfo Gonzalez, ένας από τους τέσσερις κριτές να αποφανθεί κατά επιτρέπει Beatriz να υποβληθούν σε άμβλωση, είπε ότι το συνταγματικό δικαστήριο δεν θα μπορούσε να μετατραπεί σε «δικαστήριο να επιτρέψει τη διακοπή της κύησης».

Ο Florentin Melendez ήταν ο μόνος από τους πέντε δικαστές που αποφάνθηκε υπέρ της Beatriz, αλλά είπε ότι δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει τις αμβλώσεις.

Είπε ότι πιστεύει πως το δικαστήριο θα πρέπει να αποφανθεί υπέρ της «να εγγυηθεί ότι το ιατρικό προσωπικό δεν θα παραλείψει [καμία θεραπεία] και θα ενεργεί με επιμέλεια, ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να επαναπροσφύγουν στη δικαιοσύνη για να προστατεύσουν τη ζωή της μητέρας και του ανθρώπινου όντος που μεταφέρει στη μήτρα της».

Οι γιατροί υποστήριξαν ότι ο κίνδυνος για την υγεία της Beatriz θα αυξηθεί όσο προχωρά η εγκυμοσύνη της, και ότι αν επιδεινωθεί η κατάστασή της, θα είναι πιο δύσκολη η θεραπεία της όσο πιο προχωρημένη είναι η κύηση.

Οι γιατροί και οι μητέρες που προχωρούν σε αμβλώσεις στο Ελ Σαλβαδόρ αντιμετωπίζουν σύλληψη και ποινική δίωξη.

http://directnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger