E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Φονιάς σπερματοζωαρίων η σάουνα!

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013



Το μάθαμε κι αυτό. Η σάουνα «τρώει» τα περιττά κιλά, αλλά «τρώει» και σπερματοζωάρια! Έτσι, τουλάχιστον ισχυρίζονται Ιταλοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πάδοβα στην ανακοίνωσή τους στην επιθεώρηση «Human Reproduction» 

Οι επιστήμονες πήγαν στην Φινλανδία και μελέτησαν επί τρεις άνδρες ηλικίας 30-40 ετών που έκαναν σάουνα τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα και από 15’ τη φορά. Διαπιστώθηκε λοιπόν πρόβλημα στην παραγωγή σπέρματος, τόσο στην ποσότητα, όσο και στην ποιότητα του σπέρματός τους. Το χειρότερο είναι ότι χρειάστηκε ένα 6μηνο για να αποκατασταθεί στα φυσιολογικά επίπεδα η παραγωγή σπέρματος, μετά την εγκατάλειψη της σάουνας.

Αιτία του προβλήματος στη σάουνα είναι η υψηλή θερμοκρασία. Αντίστοιχο πρόβλημα έχει καταγραφεί και στους άνδρες που εναποθέτουν το laptop στα πόδια τους για να εργαστούν. Με δυο λόγια η υψηλή θερμοκρασία στα γεννητικά όργανα δημιουργεί προβλήματα γονιμότητας. Πού σημαίνει, ότι πρώτον, αυτό το βάζουμε καλά στο μυαλό μας εάν ενδιαφερόμαστε να έχουμε καλούς απογόνους. Δεύτερον, όταν μπαίνουμε στη σάουνα δεν κάνουμε αγώνες αντοχής. Και τα δέκα λεπτά μια χαρά είναι. Τρίτον, όταν πηγαίνουμε –ειδικά εμείς οι Έλληνες- σε κάποιο κέντρο spa που έχει πισίνα, σάουνα, χαμάμ κλπ δεν μπαινοβγαίνουμε για να χορτάσουμε τον επαρχιωτισμό μας, αλλά ακολουθούμε μια πιο cool προσέγγιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger