E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μεγάλη Παρασκευή – Τί είναι η Λευκή Συνοδεία και γιατί ντύνονται με μανδύες της ΚΚΚ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013



Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μία από τις πιο άγιες ημέρες για τον απανταχού Χριστιανισμό. Είναι η ημέρα που, σύμφωνα με την Εκκλησία, ο Χριστός σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους, και σήμερα, αποτελεί ημέρα αναπαραστάσεων της σταύρωσης και των παθών του Υιού του Θεού.
Στη Νάπολη, η παράδοση καλεί τους πιστούς να ντύνονται με λευκούς μανδύες, κουβαλώντας τον ιερό σταυρό στους δρόμους. Η τελετουργία αυτή χρονολογείται εκατονταετίες πίσω, με την τρομοκρατική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν να υιοθετεί αργότερα τον τρόπο ένδυσης, προκειμένου να καταπιέσει τους ανθρώπους που δεν ανήκαν στη «λευκή φυλή» των ΗΠΑ.
Οργανωμένη από τους ιερείς, η Λευκή Συνοδεία περιλαμβάνει μία σειρά από τελετουργίες, όπως το κουβάλημα του σταυρού και οι προσευχές στον Χριστό. Η παράδοση αυτή προέρχεται από τον Μεσαίωνα, όταν οι θρησκευτικές οργανώσεις ντύνονταν στα λευκά και περιφέρονταν στις πόλεις τους, κρατώντας αναμμένους πυρσούς, προσπαθώντας να διαδώσουν τον Χριστιανισμό.
Η Λευκή Συνοδεία λαμβάνει χώρα στο Σορέντο της Νάπολης, με τους πιστούς να ντύνονται το πρωί με λευκές ενδυμασίες, συμβολίζοντας τη ζωή και το έργο του Ιησού Χριστού, ενώ το βράδυ, οι μαύροι μανδύες κάνουν την εμφάνισή τους, συμβολίζοντας τη σταύρωσή Του.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger