E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Απίστευτο: 3χρονο αγοράκι δεν κοιμάται ποτέ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013


Εάν κάποιος έβλεπε τον Ρετ Λάμπ, θα έλεγε ότι είναι ένα πανέμορφο, πανέξυπνο, φυσιολογικό παιδί σαν όλα τα άλλα.

Ο Ρετ είναι 3 ετών και ζει στο Πίτερσμπουργκ των ΗΠΑ.  Ο Ρετ για κάποιο άγνωστο λόγο δεν μπορεί να κοιμηθεί. Και όταν λέμε δεν μπορεί να κοιμηθεί, κυριολεκτούμε. 

Ο εγκέφαλος του δεν δίνει την απαραίτητη εντολή έτσι ώστε το κορμί να μπει στη διαδικασία του ύπνου. Μένει ξύπνιος 24 ώρες το 24ωρο. Οι γιατροί στην αρχή αιφνιδιάστηκαν. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι εξετάσεις. Αιματολογικές, ακτινογραφίες, μαγνητικές τομογραφίες... 

Έπρεπε να εντοπίσουν γιατί συμβαίνει αυτό. Τελικά και ενώ η οικογένεια είχε φτάσει στα όρια της, οι γιατροί εντόπισαν το πρόβλημα. "Δυσπλασία Chiari", μια σπάνια πάθηση του εγκεφάλου. Ο μικρός έπρεπε να κάνει μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύωρη επέμβαση, από την οποία είχε 50% πιθανότητες να βγει ζωντανός. Και τα κατάφερε. 

Η επέμβαση έγινε και ήταν επιτυχής. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων του Πίτερσμπουργκ έκαναν μια τομή στη βάση του κρανίου του 3χρονου Ρετ, και κατάφεραν να αφαιρέσουν κάποια οστά από το εγκεφαλικό στέλεχος και το νωτιαίο μυελό του μικρού, με αποτέλεσμα να αποσυμφορήσουν την πίεση που δεχόταν ο εγκέφαλος του. 

Ο Ρετ πλέον κοιμάται όλη τη νύχτα. Η συμπεριφορά του έχει αλλάξει και αρχίζει να παίζει ήρεμος με όλα τα παιδάκι. Οι γονείς του είναι πάλι ευτυχισμένοι. Μπορούν ξανά να αγκαλιάσουν το παιδί τους χωρίς να κινδυνεύουν.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger