E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ποιος καταμερισμός εργασιών στο σπίτι;-Οι γυναίκες μας πάτησαν και στα οικιακά!

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013


Νέα έρευνα ισχυρίζεται ότι οι άνδρες είναι το φύλο που τακτοποιούν το σπίτι πολύ περισσότερο από τις γυναίκες, με 66% των ανδρών να περνά οκτώ ώρες ή περισσότερο κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού σε σύγκριση με μόλις 62% των γυναικών.
Τα ευρήματα, δηλώνουν οι ερευνητές, δείχνουν πώς τα στερεότυπα των δύο φύλων έχουν γυρίσει ανάποδα κατά τον τελευταίο μισό αιώνα.
Το 1965, οι γυναίκες, είτε ήταν παντρεμένες ή συζούσαν, περνούσαν 30 ώρες την εβδομάδα κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού, με τους άνδρες να συμβάλλουν μόλις 4,9 ώρες.
Σήμερα, οι άνδρες αναλαμβάνουν περισσότερα καθήκοντα από παλαιότερα, όπως το μαγείρεμα, το σιδέρωμα, το πλύσιμο των πιάτων ή των ρούχων και γενικά τον καθαρισμό όλου του σπιτιού, που θεωρητικά ήταν οι παραδοσιακές εργασίες των γυναικών.
Η έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, ότι το ένα τρίτο των Βρετανών μπορεί να περάσουν μέχρι και 30 ώρες την εβδομάδα εργασίας στο νοικοκυριό.
Ο Μπένζαμιν Λέιν, ο συν-ιδρυτής του YoupiJob.co.uk, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα, λέει: «Στη σύγχρονη ζωή μας όλα κινούνται πιο γρήγορα από ποτέ, με τους ανθρώπους να καταναλώνουν περισσότερες ώρες εργασίας με τις ευθύνες του νοικοκυριού.
Και προσθέτει: «Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι άνδρες αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συντήρηση του σπιτιού, δαπανώντας μέχρι και 30 ώρες κάθε εβδομάδα για αυτές τις δουλειές».
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, ώστε να πληρώσουν κάποια καθαρίστρια για το σπίτι, οπότε αναγκάζονται να φορέσουν ένα φακιόλι και να κάνουν τη νοικοκυρούλα! Γιατί όπως λέει ο λαός, «η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά»… Πόσο μάλλον όταν το ρόλο αυτό καλείται να τον παίξει ένας άντρας!

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger