E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πέντε χρόνια φυλακη σε πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013


Σε 5ετή κάθειρξη καταδικάστηκε αμετάκλητα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Παπανικολάου, καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ” εξακολούθηση, κατ” επάγγελμα και συνήθεια που διέπραξε προ 15ετίας, παίρνοντας σημαντικά κονδύλια από συμπολίτες του με την ψευδή υπόσχεση ότι θα διόριζε τα παιδιά τους στο Δημόσιο.

Ο κ. Παπανικολάου είχε καταθέσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, η οποία απερρίφθη από τον Άρειο Πάγο. Ο πρώην βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή, όπου ήδη βρίσκεται ακόμη ένας συγκατηγορούμενός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 6ετή κάθειρξη για συνεργασία του στην ίδια εξαπάτηση.

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση του 5μελούς Εφετείου Κακουργημάτων, «ο Ευάγγελος Παπανικολάου μαζί με τον Στυλιανό Στεργίου αποφάσισαν το 1997 να εξαπατήσουν κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας παραπλανώντας τους ότι έναντι αμοιβής θα μπορούσαν να διορίσουν τους ίδιους ή τα παιδιά τους σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΔΕΚΟ ή σε τράπεζες. Ο Παπανικολάου εμφανιζόταν ως πολιτευτής σε καφενείο του Ναυπλίου από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο του 1997 διαδίδοντας ότι έχει έναν φίλο (τον Στεργίου), τον οποίο εμφάνιζε ως εργοστασιάρχη καπέλων με μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις, που είχε διασυνδέσεις στους υψηλούς κοινωνικούς κύκλους της Αθήνας με υπουργούς, βουλευτές και ανθρώπους του ΑΣΕΠ και μπορούσε να εξασφαλίσει διορισμούς έναντι αμοιβής 4.400 έως 5.870 ευρώ (1,5 έως 2 εκατ. δρχ.) ανά περίπτωση. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής, για να καθησυχάσει τους κατοίκους, εμφάνισε μια φορά ένα πλαστό φωτοαντίγραφο ανύπαρκτης απόφασης του ΑΣΕΠ».

Το συνολικό οικονομικό όφελος των δύο ανδρών έφθασε τις 73.368 ευρώ, ενώ κατά την απόφαση τα θύματα ξεπέρασαν τα 100.

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger