E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τραγικό: 7χρονο κοριτσάκι έγινε ανορεκτικό στο νηπιαγωγείο

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013



«Πεινάω όλη την ώρα, αλλά δεν μπορώ να φάω. Μια φωνή στο μυαλό μου, μου λέει διαρκώς πως δεν πρέπει να φάω». Αυτά είναι τα λόγια τα οποία εξομολογήθηκε ένα εφτάχρονο κοριτσάκι, στη μαμά του, ένα βράδυ, πριν από λίγο καιρό.

Σοκαρισμένη είναι η μητέρα, που ανακάλυψε πως το μικρό της κοριτσάκι, πάσχει από νευρική ανορεξία, την οποία και ανέπτυξε από την εποχή που βρισκόταν ακόμα στο νηπιαγωγείο. Παρά το γεγονός, πως το ύψος και το βάρος της μικρής Σόφι, φαινόταν φυσιολογικό στα ειδικά σχεδιαγράμματα των παιδιάτρων, η ίδια παραδέχτηκε αργότερα, πως έκανε εμετό τα γεύματα που έτρωγε στο σχολείο και πως είχε εμμονή με την γυμναστική.

Οι γονείς, δεν περίμεναν σε καμιά περίπτωση πως το κοριτσάκι τους θα έπασχε από αυτή την, τόσο σοβαρή, ψυχολογική ασθένεια, σε τόσο μικρή ηλικία, καθώς δεν τους είχε εμφανίσει ποτέ, δείγματα ψυχολογικής ανισορροπίας.
Όμως, η Σόφι, είναι μόνο ένα από τα πολλά παιδιά, κάτω των 10 ετών, τα οποία παλεύουν με τη νευρική ανορεξία, ενώ παράλληλα, το φαινόμενο παίρνει διαρκώς και μεγαλύτερες διαστάσεις, αναφέρει το koolnews.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αμερικής, το ποσοστό της θνησιμότητας των παιδιών μετά από διατροφικές διαταραχές, έχει αυξηθεί, μέσα σε μια δεκαετία, κατά 72%! Το πιο ανησυχητικό κομμάτι, όμως, είναι πως οι ηλικίες των καταγεγραμμένων περιπτώσεων ατόμων που πάσχουν από νευρική ανορεξία, ολοένα και μειώνεται, με αποτέλεσμα να έχουμε, πια, κρούσματα, από την ηλικία του νηπιαγωγείου.

Παρά το γεγονός, πως οι επιστήμονες είναι πολύ μακριά από το να ανακαλύψουν τι πραγματικά είναι εκείνο που προκαλεί τη συγκεκριμένη πάθηση, τα στοιχεία δείχνουν πως το 60%-70% των παιδιών που την εμφανίζουν, έχουν γονείς –ή άλλο μέλος της οικογένειάς τους- που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Στην περίπτωση της Σόφι, όμως, δεν είναι δυνατό οι γιατροί της να έχουν στα χέρια τους το ιστορικό της, καθώς είναι υιοθετημένη.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger