E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Superleague 2012-2013 - ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Το πρωτάθλημα 2012-2013 ξεκινάει και το Sport24.gr σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα παρουσιάζει τους 16 μονομάχους. Δείτε όλα τα γκολ και τις φάσεις του φετινού πρωταθλήματος.


Όπως καταλαβαίνετε τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τη σεζόν 2011-2012, με τη μόνη διαφορά πως μετά τις 15 Σεπτεμβρίου ίσως 1-2 ομάδες να μην καταφέρουν τελικά να αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία.
 
Όλα αυτά όμως δεν μας αποθάρρυναν ώστε να κάνουμε το αφιέρωμα μας για τις 16 ομάδες που θα ξεκινήσουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το οποίο φέτος θα έχει μία σημαντική διαφορά!

Για πρώτη από τη νέα σεζόν θα έχουμε αγώνες Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα. Λογικά τρεις Σάββατο, τέσσερις Κυριακή, κι έναν την Δευτέρα. Αυτό δεν θα γίνεται σε όλες τις αγωνιστικές, αλλά είναι μία μεγάλη διαφορά προς το θετικό πάντα.

Πιο κάτω θα αναλύσουμε πρόχειρα τα ρόστερ (θα γίνει νέο αφιέρωμα με όλες τις μεταγραφές όταν κλείσει η μεταγραφική περίοδος), τι περιμένουμε, τις εκπλήξεις και τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Απόλυτο φαβορί

Τι περιμένουμε: Σε μία σεζόν με πολλές "καινοτομίες", για να χωρέσουν όλοι στην πρώτη κατηγορία, ο Ολυμπιακός είναι από τις ελάχιστες ομάδες που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Αυτό και το πλούσιο σε ποιότητα ρόστερ είναι τα στοιχεία που κάνουν τους ερυθρόλευκους το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, όπως και το γεγονός πως ο βασικός αντίπαλος (Παναθηναϊκός), ξεκινά την κούρσα με -2 βαθμούς λόγω των επεισοδίων στο περσινό ντέρμπι.
Αστέρι: Ο Κέβιν Μιραλάς αποτελεί παρελθόν, οπότε ο ποδοσφαιριστής που έστω και για 30 λεπτά αλλάζει την εικόνα του Ολυμπιακού προς το καλύτερο, είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Τον Μασάδο περιμένουμε να τον δούμε πρώτα στα δύσκολα.
Θα ξεχωρίσουν: Φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία του Κώστα Μήτρογλου, ενώ περιμένουμε πολλά από τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νέα εποχή

Τι περιμένουμε: Οι πράσινοι μπήκαν σε νέα εποχή, με καινούργια διοίκηση μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, και πολλές δυσκολίες. Ο βασικός κορμός παρέμεινε ο ίδιος, όμως λείπουν ενέσεις ποιότητας στην ομάδα, κυρίως στον πάγκο, κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο στον πρωταθλητισμό. Φέτος περιμένουμε από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να δώσει και ο ίδιος το κάτι παραπάνω από τον πάγκο, αφού αυτή είναι ουσιαστικά η τρίτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό.
Αστέρι: Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ είναι από τους καλύτερους αμυντικούς που έχουν έρθει στην Ελλάδα και ο παίκτης με την πιο σπουδαία καριέρα. Από κοντά φυσικά και ο δικός μας Κώστας Κατσουράνης.
Θα ξεχωρίσουν: Ο Σισοκό έδειξε από νωρίς την ποιότητα του, όμως θέλουμε να δούμε τον Μαυρία σε μία φουλ σεζόν.

ΠΑΟΚ: Σταθερότητα

Τι περιμένουμε: Μετά από πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ βρήκε ιδιοκτήτη στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη. Το ρόστερ είναι εξαιρετικό, ενώ αν αποκτηθεί ένας ακόμα μέσος, τότε θα μιλάμε για έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ. Λείπουν οι ποιοτικές λύσεις στον πάγκο, κάτι που θα φανεί αν προκριθεί ο "Δικέφαλος" στην Ευρώπη. Με τον Γιώργο Δώνη δεν θα δούμε θέαμα, αλλά έναν ΠΑΟΚ με ουσία. Στοίχημα μεγάλο και για την ομάδα και για τον προπονητή.
Αστέρι: Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη φορά έχει δίπλα του και τον Λίαμ Λόρενς με σπουδαία καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ.
Θα ξεχωρίσουν: Ο Στέφανος Αθανασιάδης ξεκίνησε με πολλά γκολ τη σεζόν, όμως πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο. Μας εχει εντυπωσιάσει ο Κάτσε τον οποίο θα παρακολουθήσουμε, ενώ ίσως ξεπεταχθεί και ο Πέλκας. 

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Το ραβδί του Ντούσαν

Τι περιμένουμε: Ο Ατρόμητος έχει στον πάγκο του τον κορυφαίο τεχνικό που πέρασε ποτέ από το ελληνικό ποδόσφαιρο (βάσει τίτλων), οπότε περιμένουμε πολλά. Το παιχνίδι φέτος θα γίνεται κυρίως από τα άκρα (Επστάιν-Μπέλιτς), σε αντίθεση με πέρσι που γινόταν από τον άξονα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει άγχος  και σκοτούρες, φαίνεται να το ευχαριστιέται, κατι που μόνο κέρδος μπορεί να φέρει. Αν περάσει την Νιούκαστλ δε...
Αστέρι: Ο Ντένις Επστάιν δεν έκανε καλό φίνις πέρσι, όμως παραμένει ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής της ομάδας. Κοντά του και ο εξαιρετικός Ιτάνζ.
Θα ξεχωρίσουν: Σουμπίνιο, Σκόνδρας, Δημούτσος και Καραμάνος είναι οι παίκτες από τους οποίους περιμένουμε πολλά.

 

ΑΕΚ: Η πιο δύσκολη σεζόν

Τι περιμένουμε: Για την ΑΕΚ το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει η υπόθεση με τον Βιντιάδη, αλλιώς τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα σε όλους τους τομείς. Καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι, το ρόστερ της Ένωσης είναι πιο φτωχό από ποτέ και αν δεν λεγόταν ΑΕΚ, τότε, βάσει παικτών πάντα, θα λέγαμε πως ίσως μπλέξει σε περιπέτειες. Αν δεν γίνουν τουλάχιστον 4-5 ποιοτικές κινήσεις, είναι βέβαιο πως τα νέα παιδιά θα κλατάρουν στο δεύτερο μισό, κάτι που γνωρίζει ο Βαγγέλης Βλάχος και γι αυτό θα φορτσάρει στην αρχή.
Αστέρι: Από τους παίκτες που έμειναν, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι με διαφορά ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής.
Θα ξεχωρίσουν: Μας άρεσε ο Γροντής, μας άρεσε ο Μπουγαΐδης στην πρωτάθλημα Νέων με την Ελλάδα και ο... μικρός "Νάβας".

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:  Με την ίδια συνταγή


 Τι περιμένουμε: Με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο για δεύτερη σεζόν περιμένουμε πολλά. Το καλό είναι πως είδαμε ένα δείγμα στην Ευρώπη, με τον Αστέρα να αποκλείεται μεν, αήττητος δε. Ο Περόνε έκανε μία επέμβαση με σκοπό να περιορίσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πόδι, οπότε μεγαλύτερη συμμετοχή, περισσότερα γκολ. Οι Αρκάδες έχουν ένα καλό σύνολο, ομοιογένεια, κι αν έρθει ένας ακόμα καλός φορ, τότε πάνε για μεγάλα πράγματα.
Αστέρι: Κι όμως δεν είναι ο Περόνε. Ο Ουσέρο και φέτος θα κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, με τον Περόνε να ακολουθεί μαζί με τον Ράγιο.
Θα ξεχωρίσουν: Ο Μπακασέτας είναι ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο, όπως και ο Κουρμπέλης που θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κομπότης knows...


 Τι περιμένουμε: Ο Λεβαδειακός κινήθηκε έξυπνα στο μεταγραφικό παζάρι και ενισχύθηκε σημαντικά, ενώ κράτησε και τους περισσότερους παίκτες από τον περσινό κορμό. Με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο δεν θα δούμε τίποτα τρελό, οπότε η παραμονή είναι δεδομένη. Αν πάρει έναν ακόμα ποιοτικό μέσο, τότε ίσως τερματίσει πιο ψηλά φέτος. Σκληρή ομάδα η Λιβαδειά.
Αστέρι: Ο Στέφανο Ναπολεόνι αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τους Βοιωτούς, κι αν παραμείνει τότε θα δώσει πολλές λύσεις. Από κοντά και ο Μουλόπουλος με το εκπληκτικό περσινό πρωτάθλημα.
Θα ξεχωρίσουν: Ο Στέλιος Βασιλείου φέτος πρέπει να δώσει περισσότερα γκολ. Αν το καταφέρει τότε θα μιλάμε για φορ που θα κάνει μεγάλη καριέρα. Στο στιλ πάντως μοιάζει με τον Ντέμη...

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Εμπειρία και νιάτα

Τι περιμένουμε: Του ύψους και του βάθους. Στο ρόστερ πάντως δεν υπάρχει βάθος, οπότε αν υπάρξουν τραυματισμοί θα δυσκολευτεί. Ο προπονητής είναι από την ομάδα νέων, οπότε χωρίς εμπειρίες, πολλά παιδιά δεν έχουν παίξει στη μεγάλη κατηγορία, ενώ το θετικό είναι πως παρέμειναν αρκετοί έμπειροι. Θέλει φορ όμως ο ΠΑΣ, ενώ τεράστια είναι η απώλεια του Μπεσέρα.
Αστέρι: Θέλετε να το ακούσετε... Ο Τάσος Πάντος είναι το αστέρι του ΠΑΣ. Τρομερό πρωτάθλημα πέρσι και με σπουδαία καριέρα.
Θα ξεχωρίσουν: Έχουμε ακούσει καλά λόγια για τον Ίλιτς, ενώ ο Νικλητσιώτης θα βοηθήσει στο γκολ.

 

ΑΡΗΣ: Τα δικά μας παιδιά

Τι περιμένουμε: Στην ίδια μοίρα με την ΑΕΚ. Πολλά χρέη, κυρίως προς φυσικά πρόσωπα γιατί στο κράτος είναι σαν να μην χρωστάς τίποτα, λίγες ποιοτικές λύσεις και ουσιαστικά ένα νέο ρόστερ. Το καλό για τον Άρη είναι πως οι παίκτες από την ομάδα Νέων είναι καλοί και με διακρίσεις. Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι θα δούμε φέτος, όμως είναι φανερό πως οι κίτρινοι θα έχουν μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα.
Αστέρι: Ο Πουλίδο είναι ο παίκτης με την πιο πλούσια καριέρα, ενώ από κοντά βρίσκεται και ο Βελλίδης.
Θα ξεχωρίσουν: Αγγελούδης, Τριανταφυλλάκος και Τσουκάνης ελπίζουμε να μας εκπλήξουν ευχάριστα.

 

ΟΦΗ: Αν δεν ήταν και ο Αναστό...

Τι περιμένουμε: Ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα που δεν εξασφάλισε άδεια από την ΕΕΑ, άρα η ενίσχυση βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο. Ομάδα με πολλές αλλαγές στο ρόστερ, ελάχιστους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και χρέη. Ο Νίκος Αναστόπουλος πάντα βρίσκει τον τρόπο να παίρνει το καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές, όμως φέτος πιστεύουμε πως θα δυσκολευτεί αρκετά.
Αστέρι: Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης έχει την ευκαιρία να αναστήσει την καριέρα του, αρκεί να δουλέψει.
Θα ξεχωρίσουν: Καλά λόγια ακούμε για τους Ζαχαράκη και Μπανούση. Από εκεί και πέρα τίποτα.

 

ΞΑΝΘΗ: Λείπει αυτό το κάτι

Τι περιμένουμε: Πάνω κάτω τα ίδια με πέρσι. Ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ, ελάχιστες μεταγραφές και τα ίδια προβλήματα. Δηλαδή αν δεν σκοράρει ο Μαρκόφσκι, τότε η ομάδα μπουκώνει. Ποιοτικά έχει μία καλή ενδεκάδα, από κει και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Μία μεταγραφή ελπίζει ο Μαρίνος Ουζουνίδης πως θα γίνει ακόμα.
Αστέρι: Ο Μαρσελίνιο είναι ο παίκτης βαρόμετρο στην απόδοση της Ξάνθης, μαζί πλέον με τον Βασιλακάκη
Θα ξεχωρίσουν: Ο Τριάδης θα γίνει νέος Βλαχοδήμος; Ο Αλτιπαρμακόφσκι να βάλει αυτά που χάνει ο... Μαρκόφσι;

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Έχει τον τρόπο

Τι περιμένουμε: Το καλό με τον Πανιώνιο είναι πως δεν έχασε παίκτες το καλοκαίρι. Τα περισσότερα συμβόλαια έχουν ακόμα χρόνο, οπότε πάνω κάτω κι εδώ τα ίδια θα δούμε. Η Νέα Σμύρνη πέρσι βοήθησε αρκετά στα ματς με αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο, όμως τα οικονομικά προβλήματα ίσως επηρεάσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν την απόδοση των παικτών. 
Αστέρι: Ο αρχηγός Φανούρης Γουνδουλάκης κάνει τη διαφορά με τον Σάμαρη να ακολουθεί
Θα ξεχωρίσουν: Κολοβός και Αραβίδης θα δώσουν σημαντικές λύσεις.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ερωτηματικό

Τι περιμένουμε: Δύσκολα τα πράγματα. Δεν έγιναν ποιοτικές μεταγραφές, ενώ υπάρχουν προβλήματα στο οικονομικό. Στα θετικά η παραμονή των έμπειρων Μπάρκογλου, Αγρίτη στην επίθεση, που όπως έχουν γράψει αμέτρητες φορές, φέρνει και την παραμονή. Βέβαια πίσω υπάρχει ένα θέμα...
Αστέρι: Ο Γιώργος Μπάρκογλου παρέμεινε και θα πρέπει με τα γκολ του να βοηθήσει στην παραμονή
Θα ξεχωρίσουν: Ο Βασιλόγιαννης είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ενώ και ο Γιάντσης είναι μία καλή περίπτωση.

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κροκόδειλοι έτοιμοι για όλα


 Τι περιμένουμε: Επιστροφή στην Superleague, με τον προπονητή να μένει, μετά από ένα μεγάλο σίριαλ, τον κορμό να μην αλλάζει αρκετά και την ενίσχυση να συνεχίζεται. Στο κέντρο η τριάδα Λαδάκης, Πρίττας, Μπαϊκαρά είναι έμπειρη, ενώ μπροστά μεγάλη μεταγραφή είναι ο Κυβελίδης.
Αστέρι: Ο Χρήστος Μελίσσης με θητεία σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό ξεχωρίζει
Θα ξεχωρίσουν: Λοιπόν ο Μίνγκας ίσως βγει ο νέος Παπουλής την περσινής σεζόν, ενώ οι Κυβελίδης. Λουσέρο θα μας απασχολήσουν.

 

ΒΕΡΟΙΑ: God save the queen


 Τι περιμένουμε: Η βασίλισσα του βορρά επέστρεψε και δεν χρειάζεται τη βοήθεια του Θεού για να παραμείνει στην κατηγορία. Έχει εξαιρετική ομάδα και περιμένουμε πως θα είναι η έκπληξη της φετινής σεζόν. Βέβαια το θέμα είναι να μην την πατήσουν όπως ο Παναιτωλικός πέρσι, που έχανε βαθμούς και στο τέλος έπεσε χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς.
Αστέρι: Ο Σερζ Ντιέ αν παραμείνει είναι το μεγάλο αστέρι, μετά ακολουθεί ο Τόμας
Θα ξεχωρίσουν: Ήρθε η ώρα να δούμε τον Καλτσά στη μεγάλη κατηγορία. Καλός παίκτης. Θα ξεχωρίζουν και οι Ολαϊτάν, Μπαργκάν (με το φοβερό μαλλί).

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ελληνικό στοιχείο


 Τι περιμένουμε: Πολλοί παίκτες από την Ελλάδα στο αρχικό σχήμα, λίγοι και καλοί ξένοι, όμως άπειρη ομάδα και με έλλειψη ποιότητας για τις δύσκολες καταστάσεις. Στα χαρτιά φαντάζει ως ο αδύναμος κρίκος της φετινής σεζόν, όμως ο Μαραγκουδάκης και η παρέα του ευχόμαστε να μας διαψεύσουν.
Αστέρι: Ο Κάλαϊτζιτς ήρθε από τον ΟΦΗ και θα δώσει μεγάλες ανάσες.
Θα ξεχωρίσουν: Είπαμε ο Μαραγκουδάκης θα μας τραβήξει την προσοχή. Από εκεί και πέρα περιμένουμε πολλά από τον Ναζλίδη. Στην άμυνα πάντως πρέπει να αποκτηθεί παίκτης. 

sport24.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger