E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Han: Ο «μικρος γοργονος» της Δανιας προκαλει!

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012




Η μεσαιωνική πόλη του Έλσινορ στη Δανία διαθέτει πλέον μια νέα προσθήκη στην προκυμαία της. Ο «Han» σχεδιάστηκε για να συμπληρώσει το πασίγνωστο άγαλμα της «Μικρής Γοργόνας» (του Edvard Eriksen), που τιμά τον ομώνυμο χαρακτήρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και βρίσκεται στην Κοπεγχάγη.




Οι καλλιτέχνες Elmgreen και Dragset κατασκεύασαν μια αμφιλεγόμενη… ανδρική έκδοση της διάσημης «Γοργόνας», εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα με επένδυση καθρέφτη, δίνοντας την ονομασία «Han», που στα δανικά σημαίνει «Αυτόν».


Καθισμένος στην ίδια ακριβώς θέση με τη μακρινή… αδελφή του, στην είσοδο του λιμανιού της μεσαιωνικής δανικής πόλης, ο Han έχει ήδη προκαλέσει ποικίλλα σχόλια σε κατοίκους και επισκέπτες, λόγω της ομοιότητας και του αμφιλεγόμενου φύλου.


«Η γλυπτική δεν έχει να κάνει με το αντρικό ή το γυναικείο φύλο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Περισσότερο τονίζεται η μοναξιά του 21ου αιώνα, κάτι που εντείνεται και από τη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει τα δύο παρόμοια αγάλματα. Η Μικρή Γοργόνα βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακριά», λέει ο Michael Elmgreen, ένας εκ των γλυπτών.


* Η διάσημη «Μικρή Γοργόνα» στην Κοπεγχάγη.



http://perierga.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger