E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έρευνα: Εργάζεσαι σκληρά; Θα μείνεις χωρίς παιδιά!

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012


Η αρνητική εικόνα για τις εργαζόμενες μητέρες, στη Γερμανία, αποτελεί μια από τις αιτίες για την υπογεννητικότητα, καθώς οι γυναίκες αυτές προτιμούν να μην φέρουν στον κόσμο παιδιά, αντί του να χαρακτηρίζονται αναξιοπρεπείς από την κοινωνία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Ο στατιστικός μέσος όρος γεννήσεων στην μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης είναι 1,4 παιδί ανά γυναίκα, από τους χαμηλότερους πανευρωπαϊκώς γράφει η μελέτη που τιτλοφορείται “(Δεν) Θέλετε Παιδιά;”, που δημοσίευσε σήμερα το ομοσπονδιακό ινστιτούτο δημογραφικών ερευνών.
Επισημαίνεται ότι το φαινόμενο αυτό δεν άπτεται μόνον πρακτικών αιτιών, όπως είναι η έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών.
“Επικρατεί η αντίληψη ότι τα τρία πρώτα έτη της ζωής του το παιδί δεν μπορεί να εγκαταλείπεται σε έναν παιδικό σταθμό, απλά επειδή η μητέρα του είναι εργαζόμενη” εξηγεί η ίδια μελέτη.
“Η επιλογή κάθε άλλου δρόμου οδηγεί τη γυναίκα να γίνει γρήγορα αναξιοπρεπής μητέρα, τουλάχιστον εντός της πρώην Ομοσπονδιακής Γερμανίας” επισημαίνεται επίσης, ενώ περαιτέρω παρατίθενται οι διαφορές με ό,τι ισχύει στην πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, όπου η εργαζόμενη μητέρα αντιμετωπίζεται πιο ευνοϊκά από την κοινωνία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί περισσότεροι.
“Γενικώς όμως στη Γερμανία η εργασία της μητέρας ισοδυναμεί με μείωση του ευ ζην για το παιδί της, δεδομένου ότι προκειμένου περί της ανατροφής των τέκνων η κοινωνία δεν αποδίδει τον ίδιο σπουδαίο ρόλο και στον πατέρα”, τονίζεται.
“Σε ένα τέτοιο δίλημμα, κατά το οποίο ούτε το παραδοσιακό υπόδειγμα της νοικοκυράς ισχύει, ούτε όμως το υπόδειγμα της εργαζόμενης μητέρας, η προκρινόμενη (. . .) απάντηση είναι: όχι παιδί”, τονίζεται επίσης.
Νόμος που ίσχυσε απ το 2008, περιέλαβε διάταξη που θα ισχύσει απ τον Αύγουστο 2013, κατά τον οποία καθένας απ τους γονείς τέκνου μικρότερου των τριών ετών έχει εξασφαλισμένη θέση γι’ αυτό σε κρατικό βρεφονηπιακό σταθμό.
Όσοι δεν στείλουν το παιδί σε τέτοιο ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας “δικαιούνται προκαθορισμένης επιδότησης”, λέει η ίδια νομοθετική διάταξη. Οι πολέμιοι λοιδορούν όμως αμφότερες τις δυνατότητες, χαρακτηρίζοντας τις “επίδομα για τον φούρνο”. Οι Σοσιαλδημοκράτες τονίζουν ότι “με τα 100 ευρώ μηνιαίως, όσο είναι αυτό το επίδομα”, θα μπορούσαν να γίνουν νέοι κρατικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. “Ο γονιός έχει την ελευθερία επιλογής”, αντέτεινε σήμερα ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου της οικογένειας…

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger